Ђоковић: Преживјели смо два рата, зато су ови успјеси драгоцјенији

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер и нови-стари шампион Aустралијан опена, изјавио је да то што су он и његове колегинице Aна Ивановић и Јелена Јанковић преживели два рата у домовини чини њихове успехе драгоценијим.
Ђоковић је посветио свој други тријумф у Мелбурну народу Србије и истакао да осећа обавезу да донесе радост својој напаћеној земљи.
-То је време којег се сви ми нерадо сећамо. Било је тешко одрастати у држави која је прошла кроз толико економских и политичких проблема. Прошли смо кроз санкције деведесетих година и одрастали кроз ратове. Aли кад се окренеш и анализираш шта си преживео, мало више цениш неке ствари у животу и схватиш шта су твоје вредности. Стојиш са обе ноге на земљи. То је посебна веза са домовином - рекао је Ђоковић репортерима у Мелбурну за време прославе која је трајала до касно у ноћ.
Новак је рекао да свако воли своју земљу, али да је у његовом случају то веома посебно осећање, јер су људи у Србији преживели нешто сасвим другачије.
- Да би могли да помогнемо тим људима, за које знам да су пропатили и да још пате због одређених проблема, наша је обавеза и дужност да их подржимо и да представимо нашу домовину на најбољи могући начин - казао је Ноле.

 



(Блиц, 31. 01. 2011.)
 




Датум: 01.02.2011
Close
Close