Андреа Петковић: Имам велико српско срце

Aндреа Петковић у последње време привлачи пуно пажње у тениској јавности, а њено презиме често буни новинаре који је понекад сврставају у ред "српских сензација". Ипак, Aндреа игра под заставом Немачке, али кроз дружење са нашим тенисерима и кроз изјаве често истиче своје порекло.
"Петкораци" је рођена у Тузли, родитељи су јој Срби, али сада породица живи у Немачкој након селидбе из Босне на почетку рата. Aндреа каже да је покупила најбоље од оба света и да јој то помаже у каријери.
"Увек кажем да су начин мог рада и структура мог живота веома немачки. Дружим се са српским играчима и они ми често кажу да сам већа Немица од Немаца. Ипак, ја мислим да имам велико српско срце јер сам много емотивнија од Немаца. Имам жесток темперамент, иако се трудим да га контролишем. Волим да проводим време са Србима током турнира јер су они некако опуштенији", рекла је Aндреа Петковић.
Симпатична девојка која је открила и да би волела да оснује странку и да се бави новинарством рекла је да воли да се забавља и да јој се свиђа и друга страна тениса.
"Када гледате тенис видите та озбиљна, амбициозна лица која се боре за сваки поен. Међутим, ван терена играчи су забавни као и било ко наших година. Увек покушавам да извучем ту страну из играча. Волим забаву. Многи ми кажу да би требало да смањим те 'активности ван терена', али мислим да не бих овако добро играла да не вежбам и дух уз тело", рекла је Петковићева.
 

 


(Блиц, 20. 02. 2011.)
Датум: 21.02.2011
Close
Close