Шпанска полиција Шарићу узела апартман у Марбељи

 Виши суд у Београду донео је одлуку о привременој заплени луксузног стана у шпанском моденском летовалишту Марбељи, чији је власник Дарко Шарић (41), оптужен за кријумчарење кокаина и прање пара, ексклузивно сазнаје “Блиц”. Луксузни стан број 9 на четвртом спрату у Улици Гуадалмина у насељу Урбанизацион Гуадалмина има 155 квадратних метара. Шарић је купопродајни уговор за овај стан потписао 14. априла 2005. године. Стан је према том уговору тада платио 272.000 евра. 

Одлуку о привременом одузимању донео је Виши суд у Београду на захтев Тужилаштва за организовани криминал и високу корупцију. Претходно је набављен извештај надлежних органа у Малаги. Од Провинцијалног тужилаштва и Генералне дирекције полиције допис је стигао 24. новембра 2010. године, а од Пореске агенције 12. новембра. 
Тужилаштво за организовани криминал поднело је замолницу шпанским органима у Малаги 3. јуна 2010. године. Београдски суд је одлуку о заплени донео 24. јануара ове године и она је прослеђена у Шпанију. Суд је утврдио да Шарић није био обавезник годишњег пореза на доходак грађана. Утврђено је и да суду адвокат Владимир Гајић, заступник Шарића у овом случају, није пружио доказе о законито стеченим приходима свог клијента на основу којих би било могуће купити овај стан. 
Aдвокат Гајић је покушао да оспори надлежност српског суда за привремено одузимање. У образложењу одлуке суда наводи се да је овај стан Шарић стекао у време када је стицао до сада већ привремено одузету имовину, па се “основано може сумњати да се до такве и толике имовине могло доћи само извршењем тешког кривичног дела као што је продаја дроге”. Суд је закључио да, како је Шарић у бекству, он може да тај стан искористи и касније отежа његово одузимање. Истражни органи у Србији проценили су да је нарко-клан зарадио око пет милијарди евра. Од тог новца је милијарду и 350 милиона евра уложио у некретнине, фирме и земљиште у Србији.
 
 
 
 
(Блиц, 26. 02. 2011.)Датум: 26.02.2011
Close
Close