Рашовић: Монстат да поништи конкурс за пописиваче

Невладина организација Стоп дискриминацији затражила је јуче од Монстата да поништи јавни позив за ангажовање инструктора и пописивача за предстојећи попис становништва. Сматрају да је објављени јавни оглас врло сумњив и дискриминаторски, јер се на њега могу пријављивати запослена и незапослена лица. Предсједник ове НВО Дарко Рашовић рекао је да је у вријеме економске кризе и велике незапослености предност морала бити дата незапосленим грађанима.
- Расписивањем огласа са оваквим условима власт је показала да не води рачуна о економски најугроженијој категорији становништва. Да ли владајућа ДПС-СДП коалиција планира да преко Монстата запосли највише својих активиста, којих на бироима рада има сигурно најмање, или се прописивањем оваквих услова и ангажовањем њихових активиста намјерава вршити притисак на грађане и покушати да се манипулише пописом, остаје да се види, истакао је Рашовић.
Тврди да су и на овом конкурсу, као и свим које расписују државне институције и јавна предузећа, присутни политичка припадност, непотизам и дискриминација.
- Овај конкурс је дискриминаторски, треба га поништити и расписати нови, на којем би предност имала незапослена лица, уредно пријављена на бироу рада, закључио је Рашовић.

 

 


(ДАН, 01. 03. 2011.)




Датум: 01.03.2011
Close
Close