ОО Бијело Поље: Фуштић: Све одлуке у Скупштини донесене једногласно

 Сходно Закону о слободном приступу информацијама, а ради бољег информисања грађана, Секретаријату за привреду и финансије општине Бијело Поље, "Дан" је поднио захтјев за одговор на два постављена питања. Прво наше питање било је колико је општина Бијело Поље задужена закључно са 31. децембром 2010. године, а друго колика је спецификација тог дуга, односно колико је локална управа коме дужна и по којем основу. Питања су постављена због све гласнијих прича да се локална управа презадужила и да та дуговања премашују 20 милиона еура. Од секретара Секретаријата за финансије Виолете Обрадовић, стигао је одговор који преносимо у цјелини: "На основу члана 16. Закона о слободном приступу информацијама ("Сл.лист РЦГћ" бр. 68-05( поступајући по Вашем захтјеву од 18. 03. 2011. године обавјештавамо Вас да је општина Бијело Поље на дан 28.02.2011.године кредитно задужена код пословних банака у износу од 5.455.098,00 еура, а по основу датих гаранција дуг износи 767.626,32 еура", стоји у одговору којег је потписала Обрадовићева. Пошто свака одлука о задужењу општине мора проћи скупштинску процедуру питали смо и представнике политичких партија да ли имају сазнања колико је и коме дужна локална управа. 

Одборник Нове српске демократије Славко Фуштић каже да на основу званичних података о задужењу општине он сматра да се локална управа у протеклом периоду понашала домаћински, односно да се тако понашао екс градоначелник Тарзан Милошевић. 
- Задужења по свим критеријумима нијесу висока. Урађени су велики капитални објекти који су изражени у бројкама од неколико десетина милиона еура - истиче Фуштић додајући да су одборници Скупштине општине гласали једногласно за сваку одлуку о задужењу општине. 
- Можда је важно и напоменути о свим задужењима у Скупштини општине се гласало једногласно. И власт и опозиција су гласали једногласно. По питању свих великих или капиталних пројеката и инфраструктурних објекта који су се градили у Бијелом Пољу сви смо гласали једногласно - подвлачи Фуштић.
 
 
 
 
(ДАН, 09. 04. 2011.)
 Датум: 10.04.2011
Close
Close