ОО Пљевља: Лекић: ДПС наставља са политиком силе и преваре

 Изненадно и самовољно заказивање сједнице локалног парламента, грубим кршењем Пословника о раду од стране новоизабраног предсједника Скупштине, господина Тарика Гаџовића, представља наставак политике силе којом се његова партија руководи већ 25 година. Подсјећамо јавност, одборници Демократског фронта су поштујући договор носилаца листа, присуствовали наставку конститутивне сједнице на којој је за предсједника Скупштине општине изабран одборник ДПС-а Тарик Гаџовић. Овакво понашање „искусног правника“, иде у прилог нашој аргументацији коју смо саопштили када смо гласали против његовог избора. Без претходних консултација, прије конституисања одборничких клубова и радних тијела Скупштине, кршећи члан 67 став 2 Пословника, господин Гаџовић је заказао сједницу за понедељак 15. септембар, погрешно је називајући „новом конститутивном сједницом“, са једном тачком дневног реда- избор Предсједника општине Пљевља.

Кандидат за предсједника општине господин Мирко Ђачић, на последњем састанку носилаца листа, саопштио је да ће поштовати Статут Општине и Пословник Скупштине општине , а на последњој одржаној сједници говорио је о наводном демократском капацитету и поштовању закона од стране његове коалиције,да би већ на првом кораку демонстрирали кршење прописа и правила дефинисаних Статутом и Пословником о раду Скупштине. Питамо се да ли се господин Ђачић и прије почетка свог мандата суочава са недовољним утицајем и недостатком ауторитета? Односно ко је наложио новоизабраном предсједнику Скупштине кршење Пословника на самом почетку мандата, Филип Вуковић или Мирко Ђачић?
 
Једно је сугурно, функционери ДПС-а, настављају са политиком коју су започели на изборни дан у гаражама и подрумима. То је политика силе, преваре и неправде, а остаје нам да сачекамо да ли ће поново ангажовати и батинаше.
 
Обавјештавамо јавност да због наведеног правног насиља и бахатог кршења одредби Пословника од стране тек изабраног предсједника Скупштине општине, одборници Демократског фронта неће присуствовати на сјутрашњој сједници локалног парламента.
 
 
ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ПЉЕВЉА
 
Милан Мијо Лекић
 
 Датум: 17.09.2014
Close
Close