Народ пресуђује 16. октобра!

Народ пресуђује 16. октобра!

Суђење функционерима Демократског Фронта Андрији Мандићу и Славену Радуновићу одржаће се сјутра пред Вишим судом у Подгорици. Они се терете да су, наводно, починили кривично дјело позивање на насилну промјену уставног уређења, преноси данашњи ДАН. Из ДФ-а је саопштено да су режим Мила Ђукановића и његове полуге у судству и тужилаштву покренули класични политички процес против Мандића и Радуновића.

Ради се о директној, личној наредби Мила Ђукановића коју је издао заробљеним институцијама, а циљ "октобарског процеса је да заплаши грађане и да покуша да спријечи оно што је неминовно, његов одлазак у политичку прошлост. Слободни грађани се не могу заплашити, и то је оно што доводи до лудила диктатора, који не зна ништа о слободи, јер је сам читаву политичку каријеру провео окружен тјелохранитељима, шпијунима, полтронима и криминалцима, а не слободним грађанима, кажу у ДФ-у. Андрија Мандић је у изјави за "Дан" казао да је Ђукановић 24. октобра 2015. бранио своју голу власт, своју диктатуру, привилегије и прљави новац који су он, његови рођаци, кумови и партнери из организованог криминала стекли пљачком грађана и уништавањем државе и њене економије.

- Због тога је против ДФ-а и слободног народа употријебио бруталну силу, сузавце, шок-бомбе и своје хулигане у униформама који су, по његовој наредби, били спремни да убијају људе по Подгорици. Управо он је тога дана извршио државни удар и прогон и шиканирање сопственог народа. Зато ће, након промјена и ослобођења Црне Горе, слободне и независне институције да се баве Милом Ђукановићем, Душком Марковићем, Славком Стојановићем и другим организаторима и извршиоцима терора над грађанима 17,18. и 24. октобра. Са друге стране, 27. септембра Славен Радуновић и ја ћемо бранити Црну Гору, ону која никада није поклекла пред тиранима, Црну Гору слободних људи, традиционалну, ону коју нико никада није могао пољуљати. Бранићемо на хиљаде својих сабораца који су 24. октобра изашли на улице Подгорице да се боре за прве фер и слободне изборе у историји Црне Горе. Говорићемо у име стотина људи којима је због октобарских догађаја суђено и пресуђивано мимо права и правде, рекао је Мандић.

Потпредсједник НСД Славен Радуновић истиче да "октобарски процес служи челницима режима за правдање несојске наредбе САЈ-у да се иживљава над својим народом, које се манифестовало масовним пребијањем, тровањем и прогањањем недужних грађана по Подгорици.

- Такође, треба да послужи као оправдање за приватну наредбу полицији да незаконито ухапси двојицу посланика. Припремајући терен за разбијање мирних протеста, Ђукановић и Марковић су, од дана кад су исти најављени, лансирали причу о намјери ДФ-а да "руши државу. Својски су се потрудили да изазову инциденте, убацујући маскиране провокаторе међу грађане, а против којих до данас није покренут ни један једини поступак, навео је Радуновић.

- Крупним словима ће у историји Црне Горе бити уписани датуми 27. септембар, 17, 18. и 24. окгобар 2015. године јер се слободни народ предвођен ДФ-ом, храбро и одлучно борио за своје и достојанство Црне Горе, а плодови те борбе ће бити видљиви овога октобра 2016. године. Слободна Црна Гора ће 27. септембра судити Милу Ђукановићу и његовој лоповској дружини, а пресуда ће бити изречена 16. октобра, када ће грађани одлучити да последњу диктатуру у Европи пошаљу у прошлост, поручио је Радуновић. 

(ДАН, 26.09.2016.)



Датум: 26.09.2016
Close
Close