16. октобра је одсудна битка 
                           за будућност ЦГ и младих људи

16. октобра је одсудна битка за будућност ЦГ и младих људи

У препуној сали старе зграде старе Владе одржан је скуп младих Демократског фронта са којега је поручено да су избори 16. октобра одсудна битка за будућност Црне Горе и младих људи.

Испред предсједништва ДФ, младе ДФ је поздравио Милан Кнежевић који је истакао да се до 16. октобра треба борити за сваки глас, јер ће неколико стотина гласова одлучити ко ће бити јачи- ДФ или ДПС.

,,Имамо 10 500 активиста, имамо енергију, имамо омладину, побједа је наша. Гарант наше будућности је Демократски фронт,“ поручио је Кнежевић.

Он је напоменуо да треба да оставимо сопствене сујете по страни.

„Ову прилику не смијемо да пропустимо. У вашим рукама је будућност Црне Горе. Правда је што сте ви преузели барјак ДФ-а и што ћете донијети слободу,“ закључио је Кнежевић.

Представница младих ДФ и НОВЕ Милица Томашевић је истакла да су млади ДФ-а сви као један.

,,Све наше различите заставе су свезане у један чвор и наша боја је преплавила Црну Гору. Због наше будућности и генерација послије нас ми морамо побиједити 16. октобра и све оне који покушавају да униште наше генерације послати на право мјесто – у политичку прошлост’’, рекла је Томашевић.

Функционерка младих ДФ и ПЗП Марија Маровић казала је да су млади Црне Горе спремни да својим примјером допринесу да наша земља постане срећније и богатије друштво.

„Не желимо да будемо успавана машина за гласање. Поручујемо младима да је вријеме за промјене. Ми смо потенцијал Црне Горе, а Ђукановић је прошлост,“ казала је Маровић.

Функционер младих ДФ-а и ДНП Никола Јовановић поручио је премијеру Милу Ђукановићу да му је ваљда вечерас јасно да је младост уз Демократски фронт, а не уз њега.

„И нека се запита зашто је то тако и гдје ће бити 16. октобра – а Ђукановић ће бити прошлост,“ нагласио је Јовановић.

Младост Црне Горе, додао је он, послаће у прошлост онога ко покушава да им узме будућност.

Представница младих ДФ и НОВЕ, Милица Дедић, казала је да су млади ДФ показали да снага лежи у добром кућном васпитању, у образовању и у часној борби, а не у проституцији, диловању и куповини диплома.

,,Вјерујући у себе, овом бројношћу, као и истрајношћу у борби да укинемо 27-годишњу диктатуру Мила Ђукановића, показаћемо да ми имамо већа права од маминих и татиних кћерки и синова, и мотивисаћемо друге младе људе да се боре за своја права’’, рекла је Дедић.

Представник младих ДФ и ПЗП Иван Копитовић је казао да су млади људи постали симбол и снага кампање ДФ.

,,Ви сте они због којих он има ноћне море. Ова власт је довела до тога да сваки пети млади човјек напушта Црну Гору, одлази трбухом за крухом, напушта своју породицу, тражећи боље услове живота. То је трагедија, и дотле нас је довела политика Мила Ђукановића. Али, ми у програму 707 мјера имамо план за младе људе и за нова радна мјеста’’, поручио је Копитовић.

Након скупа, млади ДФ-а су кренули у протестну шетњу до зграде Амбасаде САД-а у Подгорици, како би послали поруку да ова амбасада не смије да се мијеша у унутрашње ствари Црне Горе.


Медијски тим ДФ, 07.10.2016.



Датум: 07.10.2016
Close
Close