Мандић: Ако мањинске странке оду 
            уз мањину, ми ћемо на улицама показати ко је већина

Мандић: Ако мањинске странке оду уз мањину, ми ћемо на улицама показати ко је већина

На синоћњем састанку предсједништва ДФ-а и општинских одбора конституената ДФ-а у Никшићу, поручено је да ће побиједити демократске снаге у Црној Гори, а да Мило Ђукановић неосновано пријети, упирући прстом на ДФ око „државног удара“ да ће неко завршити на робији.

„Ако неко треба да робија, онда је то први – Мило Ђукановић, јер је опљачкао и покрао Црну Гору, и он и његова родбина и његови пријатељи“, поручио је предсједник Радничке партије Јанко Вучинић, и додао да ће Ђукановићу обезбиједити поштено суђење.

„Оно што треба да чувамо и његујемо јесте јединство опозиције и снагу опозиције, огледану између осталог и у броју од 39 посланика, што је више од 36 нечасних мандата које је добила ДПС. Такође, 39 је више и од 38 колико је ДПС освојио са својим сателитом, странком Ивана Брајовића“, саопштио је члан Предсједништва ДФ-а, Предраг Булатовић.

Он је мањинским странкама поручио да се, у дубоко подијељеној Црној Гори, не сврставају на страну лоповског и диктаторског режима, јер подршка ДПС-у значи продубљивање подјела, док је подршка опозицији пут у велико помирење свих.

„Нас нико не може да застраши и препадне, побједа ће доћи!“, закључио је Булатовић.

Члан Предсједништва ДФ-а, професор Бранко Радуловић, саопштио је да је поносан на борбу свих активиста ДФ-а.

„Зато што смо били сами против свих, зато што смо били с Богом и истином, зато што смо били са идеалима наших предака и будућношћу наших потомака. Побиједила је наша голгота! Ја од тога не одступам! Са овако корумпираним институцијама, са оваквом пропагандом, са оваквим премијером, ово није моја држава а опет друге државе до Црне Горе, немам! Овај ружни сан мора се заврши поразом Мила Ђукановића. Он није само кукавица и лопов, он је монструм“, поручио је Радуловић праћен аплаузима присутних.

Компарирајући вриједности које афирмише ДФ и које заступа ДПС, потпредсједник Нове српске демократије Страхиња Булајић, казао је да што је за ДФ врховна морална вриједност за ДПС је срамота.

„Чега се ми поносимо, они се тога стиде“ и додао да ДФ неће одступити од борбе за своје вриједности и идеале. „Нема назад, само напријед, побиједићемо без обзир на лажи, ујдурме и издаје!“

Предсједник ДНП-а Милан Кнежевић „открио“ је присутнима тајни план ДФ планиран за изборно вече.

„План је био да се ми у Предсједништву ДФ-а међусобно поубијамо. Ја сам требао да куглагером погодим проф. Бранка Радуловића, Андрија Мандић и Пеђа Булатовић су имали задатак да се попну на бину и почну пецкалицама и праћкама да гађају све око себе, а након што ја кажем јуриш са бине, Небојша Медојевић је имао задатак да уђе у Скупштину са Даром Радоњић са Смоковца, и прогласи је за премијера“, казао је духовито Кнежевић.

Он је Ђукановићу и Катнићу поручио да се ДФ не плаши пријетњи, терора и прогона и да се неће предати.

„Нема жутих трака и голих отока који ће зауставити наше руководство, чланство, активисте, симпатизере, да кренемо у акцију бојкота, протеста широм Црне Горе, јер Ђукановић се једино плаши – народа!“. Ако се нешто деси било којем члан Предсједништва, члану или симпатизеру ДФ-а, одговорност ће бити његова, и сносиће одговорност, али не пред Миливојем Катнићем већ како Библија каже: ко се мача лаћа, од мача ће и да страда! Ово није пријетња ово је порука да ћемо заштити сваког члана и симпатизера ДФ-а. Хоботница Мила Ђукановића је планирала крвопролиће у Црној Гори“, закључио је Кнежевић директно оптужујући Ђукановића.

„Да није био измишљеног државног удара опозиција би имала 41 мандат. Прозводњом страха од терористичких група, заустављена је веоика излазност, која би изашла на 78% а која би гарантовала сигуран пораз ДПС-а“, казао је лидер ПзП Небојша Медојевић.

Медојевић је казао и да је Ђукановић доводио на гласање људе из региона, ако се они уопште могу назвати људима, јер је Ђукановић свјестан да у Црној Гори он нема већину те да свјестан је да је у великој мањини.

Он се осврнуо и на глобалне промјене.

„Побједа Доналда Трампа је отворила перспективу за озбиљне промјене на глобалном плану. Довољно је да САД не подржавају Ђукановића и глатко ћемо га побиједити. Долази ново политичко вријеме. ЕУ се распада због дефицита демократије и високог степена корупције у Бриселу. Талас промјена рефлектоваће се и на Црну Гору“, закључио је Медојевић.

„Дошли смо да вам кажемо да се спремате за велику политичку акцију јер Демократски Фронт нема намјеру да стане, нити има право да заустави велику пробуђену енергију. ДФ нема право да призна резултат крађе и измишљеног државног удара али има обавезу да ствар изведе до краја“, поручио је лидер НСД Андрија Мандић.

Он је додао да је ДФ-ова велика борба задивила многе, не само у Црној Гори већ и широм региона.

„Ђукановић је успио корупцијом да сачува свој режим привремено, али ДФ неће стати. Идемо на улице, поново, али овога пута сви заједно!“ , поручио је Мандић.

Мандић је имао поруку и за представнике странака мањина.

„Ако мањине формирају владу са онима који су мањина у Црној Гори, који Црну Гору дијеле, пљачкају, девастирају и уназађују, ми ћемо онда на улицама широм Црне Горе показати ко је већина, кроз уличне протесте и ненасилни отпор. То је план иза којег стоји ДФ. Чекамо одговор мањинских странака. Ако не одговоре позитивно на оно што је понудила опозиција, видимо се на улици“, истакао је Мандић.

На дешавања и промјене на глобалном нивоу, осврнуо се и он поздрављајући побједу Доналда Трампа у САД и најаву побољшавања односа између САД и Русије.

Праћен аплаузима и овацијама препуне сале у Никшићу, Мандић је поручио: „Ми као људи заслужујемо више! Имамо наша хтјења и идеале, и каоо земља која траје много вјекова, имамо право да освојимо слободу као и сви други европски народи. Пред нама је велика борба и сигуран сам да ће у тој борби, како по историјској вертикали и припада – Никшић бити ударна снага!“

ИН4С, 16.11.2016.
Датум: 16.11.2016.
Close
Close