ДФ: Имамо најуреднију 
                    документацију, АСК штити ДПС

ДФ: Имамо најуреднију документацију, АСК штити ДПС

Демократски фронт је данас сазвао тематску конференцију за новинаре поводом јучерашње одлуке Агенције за спречавање корупције о блокади средстава ДФ-а која су потрошена за вријеме изборне кампање.

Милан Кнежевић, предсједник ДНП-а и функционер ДФ-а, казао је на конференцији да је ова одлука Агенције на чијем је челу Сретен Радоњић скандалозна, те да је „потврђено да се Агенција за спречавање корупције ставила на страну ДПС-а и Душка Марковића“.

Он је казао да је ДФ јуче из средстава јавног информисања сазнао за ову одлуку, односно да је Радоњић послао захтјев Министарству финансија ЦГ да блокирају средства ДФ-а (око 345.000 евра), која припадају ДФ-у, а која су утрошена за вријеме изборног процеса.

„ДФ није добио никакво обавјештење од стране Агенције за спречавање корупције. Данас нисмо успјели да дођемо до Сретена Радоњића који је ‘нестао’ – час говоре да није ту, час да је на састанку“, казао је он, додајући да ДФ одговорно тврди да је доставио најкомплетнију и најуреднију документацију.

„Позивамо све економске аналитичаре и представнике средстава јавног информисања да нашу документацију упореде са документацијом осталих политичких партија и постављамо питање – Зашто још увијек није објављен извјештај ДПС-а? Не можете га наћи на сајту, не можете га наћи ни у једном медију. Јасно је да је ДПС прекршила закон, да је пробила предвиђена средства и да они сада фабрикују нов извјештај како би им Сретен Радоњић дао позитивно мишљење“, истакао је Кнежевић.

Он је подсјетио да је Сретен Радоњић у породичним везама са Душком Марковићем, кандидатом за премијера нове владе Црне Горе.

„Ћерка Сретена Радоњића је удата за сина Душка Марковића и то треба да зна читава Црна Гора. Очигледно су они на тој свадби умјесто здравица уговорили обрачун са ДФ-ом“, казао је Кнежевић, додајући да је јучерашња одлука АСК-а покушај институционалног обрачуна са ДФ-ом који сада неће моћи да на вријеме измири уговорене обавезе.

Радуловић: Фактички продужени државни удар

Бранко Радуловић (ПзП, ДФ) казао је на данашњој конференцији да је потез АСК-а фактички продужени државни удар са продуженим дејством и различитим актерима.

„Стидим се од појединих дјеловања појединих чинилаца у ЦГ, који су бацили под ноге професионализам“, казао је он, додајући да се његов „продужени сан“ не може назвати никако до фашизмом, а Сретен Радоњић приучени члан Гестапоа.

Он је коментарисао случај и са стручног, не са политичког становишта, констатујући да „већих глупости“ није видио, и то најприје у правном смислу.

„Прво, ми немамо никакву одлуку и ово није транспарентан процес. Ту одлуку, наводно, има Министарство финансија. До те информације смо дошли захваљујући вама“, казао је он обраћајући се присутним новинарима.

Радуловић је потврдио ријечи Милана Кнежевића, истичући да је извјештај ДФ-а у потпуности по закону.

Он је упутио молбу новинарима да на овај случај посебно обрате пажњу и да га адекватно истраже, наводећи да је ово јасан доказ да власт жели на овај начин да заустави демократску смјену у ЦГ.

„Окупићемо опозицију, направићемо договоре, идемо на улице“, поручио је Радуловић, додајући да ДПС неће моћи, па ни овим начинима, зауставити опозициони протест.

Ђукановић: Терор полицијске хуље – Сретена Радоњића

Милутин Ђукановић је саопштио да је пола сата пред почетак конференције разговарао са предсједницом Савјета Агенције, Горанком Вучинић и тражио од ње да достави одлуку на основу које су обустављена средства ДФ-у. Она је казала да не зна за одлуку и изразила чуђење како је до тога уопште могло да дође.

„Одлуке нигдје нема и овдје се ради о терору једне полицијске хуље – Сретена Радоњића, који извршава налоге Душка Марковића, члана организоване криминалне банде“, казао је он, додајући да је хаос који прави Марковић налик инквизицији.

Он је на увид новинарима понудио комплетну документацију ДФ-а, подсјећајући да извјештај ДПС-а није чак ни транспарентно дат на сајту АСК-а.

Ђукановић је навео да ће ДФ успјети да измири обавезе путем кредитних задужења и поручио Сретену Радоњићу да ће одговарати за почињено злодјело.

ИН4С, 24.11.2016.Датум: 24.11.2016
Close
Close