Лидери ДФ-а са Толстојевим унуком,
                   потпредсједником Думе: Избори недемократски

Лидери ДФ-а са Толстојевим унуком, потпредсједником Думе: Избори недемократски

Лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић, боравећи у званичној посјети Русији, састали су се данас са потпредсједником Думе Петром Толстојем, директним потомком једног од највећих писаца свјетске књижевности грофа Лава Толстоја.

У саопштењу ДФ-а наводе да је у отвореном и пријатељском разговору Андрија Мандић потпредсједника Думе упознао са актуелном друштвено-политичком ситуацијом у Црној Гори. Мандић је том приликом истакао:

„Избори 16. октобра нису одржани у демократском амбијенту већ у атмосфери инсценираног скандалозног државног удара у очигледној организацији режима Мила Ђукановића који је додатно продубио свеопшту кризу у нашој држави. ДФ је као најјачи и најорганизованији политички савез који се налази под жестоким ударима државног терора, одлучан да настави демократску борбу против тоталитарног система Мила Ђукановића који је због својих личних интереса и привилегија успио да поремети односе и са Русијом, нашим доказаним вишевјековним пријатељем и савезником.Наша борба ће почивати првенствено на утврђивању истине везане за изборне махинације почев од бруталне изборне крађе па завршно са тзв. државним ударом“ казао је Мандић.

Говорећи о недавно завршеним изборима предсједник ДНП-а упознао је потпредсједника ДУМЕ са кампањом ДФ-а и политичким програмом базираним на организовању референдума о чланству Црне Горе у НАТО, укидању санкција Русији и повлачењу одлуке о признању државе Косово:

„Управо ови наши принципијелни и бескомпромисни ставови у ствари представљају разлог због којег се Ђукановићев режим ових недјеља води хистеричну кампању против Русије и ДФ-а повезујући нас, са нама непознатим особама, из тзв. државног удара које су очигледно за потребе ДПС-а ангажовали његови партнери,“ саопштио је Кнежевић.

Лидери ДФ-а су од потпредсједника Думе Петра Толстоја затражили подршку у расветљавању свих чињеница везаних за тзв. државни удар, посебно због медијских навода да су главни организатори двојица Руса који су тобож припадници безбједносних структура.

Захваљујући на посјети лидерима ДФ-а потпредсједник Думе Петар Толстој је негирао било какво учешће и повезаност државе Русије са било каквим недозвољеним активностима у Црној Гори, посебно нагласивши да Русија предводи глобалну борбу против тероризма улажући огромне војне, економске и људске ресурсе у тој борби.

Такође је подсјетио да су политичари из Демократског фронта почетком ове године добили снажну подршку од тадашњег руководста Думе предвођеног Сергејом Наришкиним, и да их обавјештава да ће нови сазив и ново руководство Думе имати исти однос према ДФ-у, а да Андрију Мандића и Милана Кнежевића сматрају за искрене пријатеље :

„Русија никад није и неће издати своје савезнике,“ изјавио је потпредсједник Думе Петар Толстој у разговору са лидерима ДФ-а.

ИН4С, 02.12.2016.Датум: 02.12.2016.
Close
Close