Извјестилац Бундестага за Црну Гору: 
              „Државни удар“ – бајка за малу дјецу

Извјестилац Бундестага за Црну Гору: „Државни удар“ – бајка за малу дјецу

Чланови Предсједништва ДФ, Небојша Медојевић, Страхиња Булајић, проф. Бранко Радуловић и Предраг Булатовић, бораве у радној посјети Бундестагу. Првог дана посјете лидери ДФ-а су се сусрели са г. Дитмаром Нитаном, чланом Предсједништва владајућег СДП-а и извјестиоцем Бундестага за Црну Гору, наводи се у саопштењу Демократског Фронта.

Лидери ДФ су упознали г.Нитана о лажном државном удару, које је изрежирао Ђукановић и његова криминална организација, а извео га је Главни специјални тужилац Катнић, члан исте криминалне организације.

„Театралним такозваним државним ударом, Ђукановић и Катнић су онемогућили слободно изјашњавање бирача и вјештачки смањили излазност за око 6% , и тако, уз друге већ познате махинације, спријечии су очекивану и извјесну побједу демократске опозиције. Ми смо пет дана прије избора обавијестили јавност и ВДТ-а о намјерама Ђукановића да организовањем лажног државног удара, спријечи свим средствима побједу опозиције, као и да демонизује и елиминише ДФ и његово руководство“, истакли су лидери ДФ.

Извјестилац Бундестага за Црну Гору г.Нитан је исказао своју забринутост због ескалације политичке кризе у Црној Гори, и због нерегуларности које су обиљежиле кампању и сами изборни дан.

„Овдје у Њемачкој за већину нас који интензивно пратимо развој ситуације у Југоусточној Европи, прича о наводном покушају државног удара доживљава се искључиво као бајка за малу дјецу пред спавање. Њемачка као стара демократија, не може дозволити да се у једној земљи кандидату за ЕУ и НАТО, дешавају овакве скандалозне ствари. Недопустиво је да се демократска опозиција, у једној европској држави, третира као државни непријатељ у најгорем ‘ердогановском’ стилу. Очигледно је да Црну Гору Ђукановић доживљава као приватни посјед, а опозицију као непријатеља који то жели да му отме. Несхватљиво је да у срцу Европе постоји држава за коју се не зна, да ли она контролише мафију или пак мафија контролише њу“, истакао је г.Нитан.

Лидери ДФ су се током дана сусрели и са г.Гернотом Ерлером, специјалним изаслаником Владе Њемачке у ОСЦЕ-у,и доајеном њемачког Бундестага. У дугом и исцрпном разговору лидери ДФ су са г.Ерлером размјенили ставове о стању политичке културе у Црној Гори.

Господин Ерлер је изразио своју дубоку забринутост због ескалације политичке кризе настале због крајње сумњивих дешавања на сами изборни дан и тзв. државог удара који изазива невјерицу, поручује се у саопштењу ДФ.

ИН4С, 30.11.2016.Датум: 30.11.2016
Close
Close