Глазев са ДФ-ом: Русија и ЦГ су 
             били пријатељи и савезници – обновићемо такав однос

Глазев са ДФ-ом: Русија и ЦГ су били пријатељи и савезници – обновићемо такав однос

Лидери ДФ-а, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, у наставку своје званичне посјете Русији састали су се са савјетником предсједника Владимира Путина академиком Сергејем Глазевим. Он је нагласио да су Русија и Црна Гора су били поуздани пријатељи и историјски савезници те изразио вјеру да ће се такво природно стање поново успоставити.

Упознавши га са актуелним политичким дешавањима у Црној Гори Мандић је нагласио значај овог сусрета и због чињенице што ће најважније политичке адресе у Русији директно бити обавијештене о ставу ДФ-а везаном за недавна дешавања у Црној Гори, као и разлозима због којих је тај политички савез предмет бруталних насртаја режима, као и криминалног миљеа тијесно повезаног с црногорском влашћу.

„Ми смо и даље одлучни да демократским средствима и борбом дубоко подијељену Црну Гору, која пролази кроз најтежу политичку кризу од времена обнове вишепартизма, вратимо на прави пут, тј. да је вратимо самој себи. Први корак на том путу је утврђивање истине везано за лажни државни удар од кога је једину корист имао Ђукановић и његова странка“, истако је Мандић.

Говорећи о недавно завршеним изборима и монтажи тзв. државног удара Кнежевић је још једном истакао да су они у Русији на више званичних адреса добили јасан одговор да ниједан руски држављанин, а камоли представник руске државе не стоји иза дешавања у Црној Гори.

„Ова информација представља још једну потврду о пројектованој оптужници црногорског режима против Русије не би ли се убрзала ратификација НАТО протокола чији је исход након побједе Доналда Трампа веома неизвјестан. Такође, желимо и овдје саопштити да ниједан лидер, руководилац и члан нашег политичког савеза никад није имао никакве контакте са оптуженим националистима из Србије и поменутим руским држављанима за чије постојање нисмо добили потврду у Русији“, закључио је Кнежевић.

Захваливши се на доласку лидерима ДФ-а, господин Глазев је још једном негирао било какву умијешаност Русије у дешавањима од 16-ог октобра, истовремено исказавши забринутост због прогона и терора којим су изложени лидери ДФ-а.

„Увјеравам вас да ће Русија учинити све да допринесе расветљавању тзв. државног удара у Црној Гори, а посебно поштовање желим одати вама који подносите велику жртву због љубави према својој земљи бранећи традиционалне вриједности по којима је некада Црна Гора била и позната.

Црногорска власт је донијела одлуку да наши односи не буду онакви какви су били у прошлости, а од времена Петра Великог па до садашњег црногорског режима Русија и Црна Гора су били поуздани пријатељи и историјски савезници. Вјерујем да ће се такво природно стање поново успоставити“, саопштио је Глазев, савјетник предсједника Русије.

ИН4С, 03.12.2016.Датум: 03.12.2016
Close
Close