Колико младих живота треба
                   да се изгуби да би здравствени систем прорадио?

Колико младих живота треба да се изгуби да би здравствени систем прорадио?

Колико младих живота треба да се изгуби да би здравствени систем прорадио?, упитала је данас посланица Демократског фронта у Скупштини Црне Горе др Љиљана Ђурашковић. Она је нагласила да је досадашњој власти једино важно да директори Јавних здравствених установа буду партијски подобне личности без обзира на њихову стручност.

„Не желећи да злоупотребим смрт малог анђела и велику бол породице, не могу да ћутим а да не реагујем: Основа здравственог система једне земље је здравствено-васпитни и превентивни утицај на становништво.

Тек су се сада огласиле Јавне установе, а гдје су до сада били медицински, стоматолошки и фармацеутски факултет, као и Институт за јавно здравље“ упитала је Ђурашковић.

Она је нагласила да је управо њихова улога била да образују грађане о основним здравственим постулатима:

„Сви су се затворили у своје капије и воде политику, умјесто да на терену, у вртићима, школама, селима и преко медија образују грађане о основним здравственим постулатима“.

Ђурашковић стога напомиње да се за здравство одваја свега 265 евра по глави становника, те да садашњој власти стручност оних који управљају здравственим установама није битна:

„Досадашњој власти је једино важно да директори Јавних здравствених установа буду партијски подобне личности, а стручност није битна.

Још колико младих живота треба да се изгуби да би здравствени систем прорадио и радио свој посао? У земљи у којој се на годишњем нивоу за здравство издваја свега 265 евра по глави становника, а у Словенији (поређења ради) 1200 евра, добро је да још постојимо“, стоји у саопштењу др Љиљане Ђурашковић.

ИН4С, 07.12.2016. Датум: 07.12.2016.
Close
Close