Андрија Мандић: У Црној Гори 
                    је апартхејд против Срба

Андрија Мандић: У Црној Гори је апартхејд против Срба

Делегација политичара и представника културних институција српског народа из Црне Горе састала се у Београду са премијером Александром Вучићем, како би га детаљно упознала са тешком позицијом у којој се налазе, рекао је после првог сусрета након избора у Црној Гори, Андрија Мандић, лидер Демократског фронта.

"Премијера смо упознали са дискриминацијом и тортуром којој је изложен наш народ, наша црква, наши политички представници. У Црној Гори се протјерује српски језик иако њиме говори највећи проценат становника Црне Горе, у државној служби Срба је међу запосленима испод пет одсто, иако на попису чине једну трећину грађана. Сва права су нам сведена на минимум, налазимо се у атмосфери апартхејда који спроводи један антиспрски режим повезан са најопаснијим организованим криминалним групама у Европи, и који одржава најблискије односе са највећим непријатељима српског народа, онима који јавно промовишу концепт Велике Албаније и насилно одвајање дјелова територије Србије, Црне Горе и Македоније или пројекте затирања и гашења Републике Српске. Главна медијска подршка за ову бруталну кампању против српског народа у Црној Гори стиже, гле чуда, из Београда", каже Андрија Мандић за Недељник.

 Шта вам је на то рекао Александар Вучић?

Вучић је човјек који је добро информисан и упознат са дешавањима у читавом региону и сигурни смо да ће након разговора са представницима Срба из Црне Горе имати још прегледнију слику онога што се дешава, тачније обима терора и прогона којем су изложени његови сународници у ЦГ. Његова одлука да помогне институције културе српског народа је добра вијест за све српске ствараоце у ЦГ јер се већина тих установа налази пред гашењем због политике Ђукановићеве власти.

Нова влада изабрана је крајем новембра, а опозиција не одустаје од бојкота. Да ли ћете, уколико не прихвате ваше услове, прећи на неки други вид протеста?

Избори у Црној Гори су били потпуно нерегуларни и одржани у атмосфери лажног државног удара који су очигледно осмислили Мило Ђукановић, дјелови организованог криминала, а све уз подршку појединаца из тужилаштва. Причом о државном удару и стварањем атмосфере хаоса и нестабилности, на дан избора је брутално отета побједа опозицији, а повећан број мандата ДПС-у. И поред тога, опозиција има 39 мандата и недостају јој само два посланика да формира владу. Опозиција не признаје резултате избора и бојкотује Скупштину ЦГ све док се не утврди и последња чињеница везана за лажни дрзавни удар од кога је користи имао само Ђукановићев ДПС.

Ово је трећи пут да се Мило Ђукановић повлачи из власти, мислите ли да је и последњи?

Мило Ђукановић се никада није повукао из власти, он је предсједник ДПС-а, а самим тим, у оваквој Црној Гори под његовом диктатуром, он је и предсједник владе, предсједник државе и заједно са неколико лица из свијета криминала одлучује о свим битним питањима.

Како оцењујете новог премијера? Светски медији су јавили да је он човек који ће увести Црну Гору у НАТО.

Нови премијер је прије свега беспоговорни Ђукановићев послушник и то је његова најважнија улога. Ђукановић је постављањем човјека који је тајни полицајац, дугогодишњи шеф Удбе и кључна особа репресивног апарата вјероватно хтио да пошаље и неку врсту пријетеће поруке политичким противницима.

 А, НАТО?

Што се тиче НАТО-а, то је једна истрошена прича. Свједоци смо многих глобалних ,,помјерања'' и промјена које, срећом, никако не иду на руку овом савезу који је реликт неких давних времена.

Како коментаришете то што у новој Влади нема Срба?

Било би веома чудно да у једној антисрпској влади, коју предводе они који су признали лажну државу Косово, завели санкције Русији, и који прогоне српски народ, СПЦ, укидају српски језик, има Срба. Пошто Влада планира да ту политику настави, не жели српске свједоке у свом саставу, па макар они били поуздани као некадашњи бивши српски политичар Новак Килибарда.

Извор: НедељникДатум: 07.12.2016
Close
Close