Мандић и Радуновић након суђења: 
                    Ово је наставак фарсе и бламаже државног тужилаштва

Мандић и Радуновић након суђења: Ово је наставак фарсе и бламаже државног тужилаштва

Постало је готово необично ако сваког дана немамо неко саслушање у полицији или суду, ми челници ДФ-а и када би неко поставио питање: а зашто је то тако, морали би онда грађанима Црне Горе одговорити да је аутократски режим Мила Ђукановића снажно кренуо у обрачун са Демократским фронтом, вјерујући да ће најмоћнији демократски опозициони савез на овај начин – злоупотребљавајући државне ресурсе, злоупотребљавајући институције, од којих је највише злоупотребљено тужилашво – да ће нас присилити и некако одвести под систем контроле који они знају да успоставе са неким другим странкама, саопштио је данас лидер НСД-а и члан предсједништва ДФ-а Андрија Мандић, након данашњег наставка суђења посланицима Демократског фронта, оптужених за насилну промјену уставног уређења на прошлогодишњим октобарским протестима.

Мандић је нагласио да грађани имају прилику да се увјере, „барем они грађани који желе промјене у Црној Гори“ са којим људима и којом политичком организацијом могу доћи до циља.

„Ово данас што се дешава само је наставак једне фарсе, сличне оној јучерашњој и прекјучерашњој о припремању државног удара, ово је сада једна друга оптужба везана за пуч који смо припремали 24. октобра, наводно због насилног рушења власти у Црној Гори.

Ви добро знате, и сви који се баве овим питањем, да су то најобичније измишљотине, гдје се борци за слободу, борци за демократију, борци за права и поштовање закона и Устава данас покушавају криминализовати, гдје се покушавају на овај начин заплашити гласачи опозиције,“ нагласио је Мандић.

Он је напоменуо да гласачи ДФ-а не треба да се заплаше овим монтираним процесом те да ће њихови представници наставити да се боре против аутократског режима Мила Ђукановића:

„Сигурно да Мило Ђукановић као први човјек црногорског режима зна да не може заплашити посланике ДФ-а али, поруку коју жели да пошаље са овим монтираним судским процесом, је да се покушају заплашити наши гласачи, да се заплаше гласачи опозиције. Свакако желим да их све охрабрим, да им кажем да не морају да брину, јер ће њихови представници који представљају већину грађана Црне Горе наставити да се боре са још већом упорношћу против аутократског режима Мила Ђукановића.“

Радуновић: Данашњи поступак наставак фарсе и бламаже државног тужилаштва

„Данашњи наставак поступка је наставак фарсе и наставак бламаже државног тужилаштва Црне Горе. Јуче, прекјуче, данас, сваког дана неко од нас посјећује или специјални полицијски тим или му се суди,“ нагласио је потпредсједник Нове српске демократије и функционер Демократског фронта Славен Радуновић и додао:

„Не постоји та врста репресије коју Мило Ђукановић и његов режим, јер за нас је они даље чело режима, може да примијени против посланика ДФ-а и против грађана који прате ДФ – а да буде успјешна. Тако је данашњи, срамни покушај тужилаштва да опет скраћивањем снимака, давањем у доказе снимке који на најбољи начин не показују реално стање какво је било 24. октобра само показује колико су они у ствари далеко од тога да доказују било што у овом процесу, и да су најобичнији пиони режима.“

Радуновић је навео да је наставак суђења у фебруару те да се нада да ће до тада многе ствари у Црној Гори бити јасније:

„Наставак суђења је у фебруару, наставак бламаже свакодневне је сваког дана. Надам се да ће већ у вријеме када се буде наставак овог суђења буде одржавао многе ствари бити јасније у Црној Гори и да ће ваљда неко предузети неки морални чин, а та се адреса налази првенствено у тужилаштву, поднијети оставку. Што се овог процеса тиче – обуставити га јер је заиста смијешан.“ 

Било је природно да Кривокапић уважи опозиционе колеге

На питање новинарке да ли ће Ранко Кривокапић за којег је судија данас, по службеној дужности, донио одлуку да га саслуша, бити свједок тужилаштва или одбране, Андрија Мандић је кратко прокометарисао:

„Кривокапић је 24. октобра могао да поступи на потпуно другачији начин од онога како је поступио, било је природно да се налази у згради Скупштине, и било је природно да уважи колеге опозиционе посланике – тада представнике најјаче опозиционе групације и да не покушава да их уводи и увлачи на неке споредне улазе, него да им омогући да на достојанствен, на частан начин, у присуству њихових присталица, уђу онако како посланици улазе у црногорску скупштину.“

Мандић је казао да је договорено да чланови предсједништва ДФ-а и руководилац окупљања Милутин Ђукановић дају своје исказе.

ИН4С, 21.12.2016.



Датум: 21.12.2016
Close
Close