Медојевић: Хапшење лидера ДФ-а је 
                                                     државни удар по налогу Ђукановића

Медојевић: Хапшење лидера ДФ-а је државни удар по налогу Ђукановића

Предсједништво Демократског фронта (ДФ) хапшење његових лидера, Милана Кнежевића и Андрије Мандића доживљава као државни удар специјалног државног тужиоца, Миливоја Катнића, по налогу лидера Демократске партије социјалиста, Мила Ђукановића, саопштено је из ДФ-а на ванредној конференцији за медије.

Небојша Медојевић, један од лидера ДФ-а је, позвао све црногорске грађане да обрате пажњу да се, како је казао, Црна Гора налази у веома драматичном политичком тренутку.

„Мило је из Дубаија наредио Катнићу да повуче потезе супротне Уставу Црне Горе“, казао је Медојевић додајући да је Ђукановић данас повукао фатални потез и кренуо ка увлачењу Црне Горе у озбиљне сукобе и грађански рат. 

„Покушај хапшења лидера ДФ-а на правди Бог, без икаквих доказа, супротно закону и Уставу, ми у Предсједништву ДФ-а доживљавамо као државни удар који је спровео Катнић по налогу Мила Ђукановића“, истако је Медојевић.

„Мило Ђукановић је данас у Црној Гори приватна особа, он не врши ни једну државну функцију. Ако једна приватна особа без обзира на партијску моћ може да нареди СДТ-у да ухапси било кога у Црној Гори а не лидере најјаче опозиционе групације, Демократског фронта, онда је Црна Гора на корак од грађанског рата“, казао је он додајући да је Ђукановић прешао црвену линију о чему су из ДФ-а обавјестили међународну заједницу јер је тим потезом бацио изазов свим слободним грађанима па и међународној заједници.

Из ДФ-а су поручили Ђукановићу да знају његову стратегију, а Катнићу су послали поруку, за кога су истакли да је „удбашка трања“, да га се не плаше јер је иза њих правда и истина.

„Ми знамо стратегију Ђукановића, он је лопов и шверцер, уличар и хулиган. Све своје политичке побједе у 27 година је спроводио силом. Он је данас изазвао осамдесет хиљада грађана Црне Горе, који стоје иза ДФ-а, изазвао је све опозиционе структуре у Црној Гори, Европску Унију и САД, он је данас покушао да покаже да политика насиља и да закон силе је јачи од закона правде“, истакао је он.

Медојевић је казао да врховни државни тужилац, Ивица Станковић „не постоји ако се већ данас не изјасни о овом питању“, и уз то поручио грађанима да не покрећу никакве самоиницијативне акције.

„Не желимо ничему да допринесемо изазивању грађанског рата у Црној Гори“, поручио је он додајући да грађани ипак буду спремни „када вас позовемо да бранимо темељене вриједности Црне Горе“.

Кнежевић: Онај ко дође да ме хапси мора бити наредан за тај чин

Посланик ДФ-а и предсједник ДНП-а Милан Кнежевић поручио је да немају никакве везе са терористичким организацијама.

„Све што се тиче оптужнице, све је гола лаж. Лажу као пси сви који су саставили ту удбашку конструкцију“, казао је Кнежевић.

„Наша борба ће се наставити. Ђукановићу, знамо да иза овога стојиш ти, и да је све лично, ако се било што деси мени или Андрији ти ћеш бити означен као кривац. И кад нам мушке узмете животе гробови наши бориће се са вама“, рекао је Кнежевић додајући да нема намјеру да иде из Црне Горе.

„Они који су кренули да ме хапсе, морају бити наредни за тај чин“, рекао је Кнежевић додајући да су његови преци имали част да се боре против страних непријатеља а њему је како каже, припала част да се бори са „домаћим изродом, крвником и окупатором“ и поручио да се не плаши Ђукановића и хапшења, додајући да су и Исуса хапсили.

Подсјећања ради, Административни одбор данас је једногласно дао одобрење да буде скинут имунитет посланицима Демократског фронта Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу, на захтјев Специјалног државног тужилаштва. СДТ је затражило одобрење од парламента за кривично гоњење и одређивање притвора против Мандића и Кнежевића.

ИН4С, 13.02.2017.



Датум: 13.02.2017
Close
Close