Састанак Мандића и Вучића: БИА нема информације 
                                               о учешћу грађана ЦГ у

Састанак Мандића и Вучића: БИА нема информације о учешћу грађана ЦГ у "државном удару"

У Београду су се данас састали предсједник Нове српске демократије и члан предсједништва ДФ Андрија Мандић и предсједник Владе Србије, Александар Вучић. У дужем и пријатељском разговору разматране су актуелне друштвено-политичке теме и анализиран досадашњи ток реализације ранијих договора, као и дешавања која су обиљежила политички живот у региону последњих мјесеци.

На овом састанку је постигнут завршни договор о оснивању Српске куће у Подгорици за коју ће средства из буџета Владе Србије, на предлог премијера Вучића, бити одобрена већ на некој од првих сједница. У Српској кући ће, на основу договора Мандића и Вучића, бити смјештене најважније културно-просветне институције српског народа у ЦГ. Такође, договорена је и континуирана помоћ и за друге институције српског народа, које неће бити смјештене у овом простору.

На интересовање Андрије Мандића о кампањи тужилаштва и медијско-безбједносних пунктова у Црној Гори о наводној умијешаности Безбједносно - информативне агенције Србије у догађајима везаним за ,,државни удар'', а којом се те радње покушавају повезати са српским политичарима из ЦГ и њиховим сарадницима, премијер Вучић је истакао да БИА не располаже никаквим доказима или информацијама о томе да је било који држављанин Црне Горе учествовао у било каквим криминалним радњама везаним за прошлогодишња дешавања у вези избора 16. октобра. Он је казао да помињање БИА-е у овом контексту није добронамјерно према Србији, која се таквим измишљотинама покушава конфронтирати са својим сународницима из Црне Горе, а претпоставља да се ради само о непровјереним информацијама.

Саопштење ДФ-а, 23.02.2017.



Датум: 23.02.2017
Close
Close