ДФ Беране: ДПС треба забранити

ДФ Беране: ДПС треба забранити

„Хапшење бившег градоначелника Берана Вуке Голубовића и још четири лица један је од доказа да коалиција Здраво Беране коју сачињава СНП и ДФ испуњава своја предизборна обећања дата 2014. године”, саопштено је из Демократског фронта у Беранама.

Функционерка ДФ и одборница у локалном парламенту овом граду Вида Ивановић казала је да је након локалних избора марта 2014. када је коалиција преузела власт у Беранама један од приоритетних задатака био открити и указати на све незаконите радње које је врсила бивша власт на челу са градоначелником Вуком Голубовићем.

“Поднијели смо бројне кривичне пријаве Специјалном тужилаштву које изражавају основану сумњу да се ради о кривичним дјелима са елементима организованог криминала. Указивали смо на противправно отуђење градског-грађевинског земљишта, лажно фактурисање, противправне исплате привредним друштвима, сумњиве уговоре о цесијама, непостојање процедуре о јавним набавкама. Осим наведеног поднијели смо кривичну пријаву која се односи на незакониту расподјелу кадровских станова и станова за службенике и намјештенике у три стамбене зграде гдје такође постоји основна сумња да се ради о кривичном дјелу са елементима организованог криминала. Бројни су примјери који указују на то да је у Беранама претходна власт својим незаконитим радњама задужила Општину са преко 15 милиона еура, И тиме довела грађане Берана до ивице егзистенције, а они и њима по незаконитим пословима блиским партнерима прибављали противправну корист”, тврди Ивановић.

Она је додала да уз поштовање претпоставке невиности док се другачије не докаже, ДФ изражава задовољство што је Тужилаштво након три године кренуло са мртве тачке и коначно поступило по основу поднијети кривичних пријава.

“Надамо се да ће надлежни испитати до краја сва кривична дјела, без нуђења нагодбе, споразума о признавању кривице, и ослобађајућих пресуда као што то у посљедње вријеме раде. Такође се надамо да ће се истрага проширити, и да ће њоме бити обухваћена сва лица која су  повезана са вођом криминалне организације у Беранама”, казала је Ивановић.

Према њеним ријечима не треба заборавити и чињеницу да су ухапшени Беранци чланови Општинског и Главног одбора ДПС .

“Не можемо а да не констатујемо да бивши носиоци власти у Беранама наведене криминалне радње нису могли реализовати  без одобрења и знања највиших политичких структура ДПС-а. Да би Тужилаштво оправдало своје постојање односно доказало да је закон једнак за све потребно је да се закон примјењује и на оне који су на највишој љествици политичке моћи у Црној Гори. Након догађаја који су последњих дана уздрмале Беране,а који се дешавају и у осталим градовима Црне Горе, можемо закључити да ДПС треба забранити”, саопштила је Ивановић у име Демократског фронта Беране.

Вијести, 31.03.2017.Датум: 31.03.2017
Close
Close