ДФ: Катнић шуровао 
                     са Синђелићем од 2003. године

ДФ: Катнић шуровао са Синђелићем од 2003. године

На данашњој конференцији за штампу, Демократски фронт је представио нова документа која у потпуности објашњавају везу између главних актера фарсе „државни удар“. Наиме, предсједник Вијећа судија у Војном суду у Подгорици који се огласио „ненадлежним“ у поступку против Саше Синђелића због више тешких кривичних дјела, је био управо специјални државни тужилац Миливоје Катнић.

Посебно је важан детаљ да је у Вијећу војног суда које је судило Синђелићу, поред Миливоја Катнића био и потпуковник Милан Вујовић, који му је сада, када је приведен због наводног државног удара, био адвокат по службеној дужности, а по препоруци Катнића.

Иако је Синђелић извршио већину дјела као војни обвезник, Катнић се оглашава ненадлежним због тога што је оптужени „неспособан за војну службу“, јер болује од тешког психичког обољења.

Оно што изазива низ нових питања је информација,  представљена кроз пар докумената, да је једина посјета Синђелићу у Спужу била од полицијског оперативца Мила Новаковића. Подсјећамо, ради се о првом оперативцу полицијске акције „Сабља“ која је спровођена под диригентском палицом Бебе Поповића. Након те посјете Новаковића Синђелићу, надлежност над његовим поступком волшебно преузимају цивилни судови Републике Србије.

Наиме, у једном документу се наводи да се пуковнику Милету Новаковићу 2. 12. 2002. одобрава да у Спужу посјети окривљеног Сашу Синђелића „ради прикупљања обавјештења на околности више извршених дјела крађе на територији Републике Србије, на околности кривичног дјела убиства на територији пограничне зоне између СРЈ и Републике Хрватске, једног лица, те кривичног дјела спрјечавања службених лица у вршењу дужности на територији Рашке и Краљева.“

Да све буде невјероватније, Саша Синђелић се у Србији налази на централној потјерници већ 2010. године и од тада је наводно недоступан органима Србије. Остаје отворено питање на који начин је Синђелићу додијељен пасош 2013. године на које ће морати да одговоре државни органи Србије.

Иако Синђелић тврди да никад није био у Спужу, документи који је данас објавио ДФ доказују супротно.

У другом документу истражни судија Миленко Вујадиновић тражи да се окривљени Саша Синђелић, војник из Рашке, 6.2. 2003. преузме из истражног затвора у Спужу и спроведе на неуропсихијатрију ВМА у Београду.

„Ова документа ће уздрмати јавност Црне Горе“, изјавио је потпредсједник Нове српске демократије, Славен Радуновић. 

Функционер ДФ-а, Милан Кнежевић, рекао је да се потврдило све оно што су тврдили од 16. октобра – да се ради о изрежираном политичком процесу против ДФ-а, како би ДПС „намакао“ парламентарну већину и смањио излазност на изборима.

Он је упитао Весну Меденицу како некредибилан свједок може да да кредибилан исказ. „Како је могуће да Катнић од 16. октобра крије Сашу Синђелића под именом Александар Синђелић и да се он тек 20. марта, приликом првог појављивања пред Специјалним државним тужилаштвом и адвокатима, појављају као Саша Синђелић“, навео је Кнежевић.

Он је поручио опозицији да и даље наставе да ћуте. „Не треба нам никаква ваша солидарност, јер је ДФ сам завршио ову борбу“, навео је Кнежевић.

Функционер ДФ-а, Андрија Мандић, рекао је да ДФ нико не може да заустави. „Зато што иза нас стоји истина, правда и грађани Црне Горе“, поручио је Мандић. Они, како је рекао, немају никаве дилеме, на основу онога што су чули претходних дана, да је у јавности Црне Горе већ направљен комплетан утисак о каквој се лажи ради.

„Позивамо Катнића да стисне петљу, буде храбар и одлучан као што знају да буду Катуњани и повуче потез који је обећао грађанима Црне Горе, када се утврди да не говори истину и да и он стоји иза ове монтаже“, навео је Мандић.

Он је рекао да ће у Србији ускоро бити заокружена пријава против Катнића и других особа из Црне Горе који су се „бавили шверцом и трговином оружја“. Они ће, како је саопштио Мандић, и у Црној Гори поднијети кривичну пријаву, свјесни да врховни државни тужилац не ради свој посао. „Катнић прикрива убицу Сашу Синђелића и врши тешко кривично дјело јер тог човјека није смјестио у затвор“, рекао је Мандић.

ИН4С, 19.04.2017.Датум: 19.04.2017
Close
Close