Херцег Нови: Кордић: Са ДФ-ом 7. маја 
                             долази крај манипулацијама режима

Херцег Нови: Кордић: Са ДФ-ом 7. маја долази крај манипулацијама режима

Са предизборног скупа Демократског фронта, за локалне изборе у Херцег Новом, који се одржао синоћ, поручено је да се 7. маја у том граду гласа за бољу будућност и боље сјутра, који једино могу доћи смјеном ДПС режима.

Лидер Нове српске демократије и члан предсједништва ДФ-а, Андрија Мандић, казао је да су се потрудили да најбољи међу Новљанима буду на листи Демократског фронта у Херцег Новом и да Симонида Кордић буде носилац те листе.

„Када је Херцег Нови допао у руке ДПС-а, то је био дио изборне крађе и одређене издаје у опозиционим редовима, а Новљани су доследно гласали против режима Ђукановића. Дајте ваш глас у сигурне руке. Сјетите се Пајовића и наранџастих кравата и њихових принципа да никада неће са ДПС-ом“, рекао је Мандић.

Лидер НСД је казао и да се уложило доста напора да дође до референдума о питању НАТО, али и да за њега није било довољно подршке у остатку опозиције која се залаже за референдум.

„У сриједу ћемо одржати велику народну скупштину у Мурину. Тамо ћемо донијети одлуку да она одлука коју донесе ова парламентарна већина, нека друга ће је повући„, поручио је Мандић.

Милан Кнежевић, члан предсједништва Демократског фронта и лидер Демократске народне партије, је казао да су сви у Херцег Новом заједно са њима из ДФ-а показали одлучност да се супротставе ДПС-у и заједно да побједе.

„Јер ДФ је бесмртан и неуништив. Желим Душку Марковићу да пошаљемо ову слику из Херцег Новог јер је данас рекао да Црна Гора неће бити Равна Гора, а ја му поручујем да му је пола владе од потомака оних са Зиданог Моста, а пола са Голог Отока. Вујановић је уплашен јер зна да је већина за референдум о питању НАТО-а, и да је већина против учлањења. И зато идемо у Мурино и на Цетиње. Ми 26. и 28. априла улазимо у историју јер бранимо част и образ Црне Горе“, истакао је он.

„То је наша обавеза, јер неће ваљда Скупштина Црне Горе, која је Синђелићев парламент, доноси ту одлуку. Ми не признајемо тај парламент. Нема компромиса са ДФ-ом, могу да нас пошаљу на 100 година робије, ДФ неће одустати од својих захтјева“, поручио је Кнежевић.

„Само ДФ гарантује референдум о НАТО-у“, истакао је Небојша Медојевић, лидер Покрета за промјене и члан предсједништва ДФ-а, као и да је ДФ једини за повлачење признања лажне државе Косово и повлачења санкција Русији, а и за поништење пљачкашких приватизација, те да се једини, казао је он, ДФ противи приватизацији Института „Симо Милошевић“.

„ДФ је једини прогањан, трован и хапшен. У име ДФ-а вас позивам да на овим изборима подржите једину опцију гдје нема издаје и продаје. Једино ДФ има носиоца листа у Новом, остали имају подносиоце листе! Само ДФ је тај који брани традиционалну Црну Гору, ми смо ти коју вуку вертикалу од Светог Петра Цетињског и нема никога осим ДФ ко може рећи – Ми смо Црна Гора“, казао је Медојевић.

Он је рекао и да је ДФ једина политичка снага у Црној Гори која не подноси рапорт ниједној амбасади, а да на изборима у Херцег Новом, Новљани не гласају само око комуналних проблема, већ да се покаже да Ђукановић није Црна Гора.

„Ми не дијелимо чоколадице и празна обећања. Ми дијелимо грађанима Херцег Новог снажна увјерења да смо ми носилац промјена. Нова власт на челу са Симонидом Кордић ће бити тај нови талас промјена“, казао је он.

Младен Бојанић из Отпора безнађу је поручио да је дошао да пренесе поздраве Марка Милачића који је политички затвореник режима и да подржи и похвали руководство ДФ-а, које се, како је истакао, јуначки бори.

„Не зна се са које стране не пријети опасност. Од Сретена Радоњића и Агенције за спречавање корупције до агента Синђе. Честитам руководству на њиховој одлучности и храбрости. Послао бих поруку гласачима ДПС – ако знате ко је одговоран за пропале приватизације у овом граду, онда макар останите кући на дан избора. Онима којима обећавају посао за глас нека знају да угасе 10 радних мјеста за то једно радно мјесто“, поручио је Бојанић.

Присутнима се обратио и Јанко Вучинић, предсједник Радничке партије, који је рекао да ће доћи тај 7. мај када ће да се прекине девастација Херцег Новог.

„Побиједиће ДФ и биће окосница нове власти и са осталом опозицијом водиће град на путу напретка. Кажем опозиција, мислећи на оне који буду хтјели, а не на оне који нису хтјели са нама на протесте у Никшић. Мислим на оне који носе црвене кравате и који једно причају, а друго раде“, казао је Вучинић.

Према ријечима носиоца листе ДФ-а у Херцег Новом, Симониде Кордић, 7. маја долази крај манипулацијама режима.

„У Новом, Новљани не могу да раде и да реализују основна права која им припадају. И зато у Новом нема Новљанина који није у протеклих неколико мјесеци са великим ишчекивањем и великом нетрпељивошћу изговорио да ће доћи и 7. мај! Е тог 7. маја са ДФ-ом долази крај манипулацијама режима, манипулацији изборном вољом грађана и крај једном циничном односу и подсмијеху према народу са причама о неким фамозним пројектима који могу слободно да носе наслов – царево ново одијело“, рекла је Кордић.

Он је нагласила да је ДФ сигурна и најснажнија опозициона снага.

„ДФ је снага која вас неће изневјерити и снага која вам, ни данас, не нуди куле и градове и свемирске бродове. Оно што ми вама обећавамо јесте реалан, сигуран Нови по мјери Новљана. Ми ћемо од Новог направити оно што је он увијек био и што заправо треба да буде – и горштачки, и господски богат, и српски и свјетски. И свјетски, а наш“, нагласила је Кордић.

Борис Сеферовић, предсједник ОО НСД се обратио младима и казао да они сви 7. маја гласају за своју будућност, за боље сјутра.

Предсједница Општинског одбора ПзП-а, Сања Црнић, је рекла да је ДФ резултатом на парламентарним изборима доказао да се држи принципа части, чести и поштења.

„Да није било монтираног државног удара, данас би Црна Гора била слободна земља. Зато је на нама 7. маја још већа одговорност, да заједно покажемо у Херцег Новом да је ДПС-у мјесто у политичкој прошлости, а добром дијелу њихових функционера у затвору“, нагласила је Црнић.

Предсједник ОО ДНП-а у Херцег Новом, Живко Крунић, је рекао да ДПС, кроз манипулације и лажи, обећава „брда и долине“, а да се на одређене пројекте у Новом чека и по 25 година.

„Од тога нема ништа, драги Новљани. Сви знамо како се пуни буџет Општине ХН, тако да ће наш задатак као будуће власти бити да са средствима са којима располажемо и домаћински економишемо и да на најбитније ствари утрошимо“, рекао је Крунић.

ИН4С, 23.04.2017.Датум: 23.04.2017
Close
Close