Душкова жртва тјера на 
                            одлучност у борби против режима

Душкова жртва тјера на одлучност у борби против режима

Демократски фронт је обиљежио годишњицу убиства некадашњег директора и главног и одговорног уредника „ДАН-а“, Душка Јовановића, паљењем свијећа на мјесту гдје је убијен. До данас, одговорни за овај брутални чин нису откривени и кажњени, до једног саучесника у убиству, иако се у Црној Гори врло добро зна колико је Јовановић сметао криминалном подземљу и структурама власти.

У држави у којој је пуних тринаест година убиство једног опозиционог новинара неразјашњено – шаље се јасна порука да су на мети сви противници режима.

„У тој борби за слободну Црну Гору јасно је колико свим храбрим људима недостаје Душко Јовановић. И његова жртва у борби за такву Црну Гору треба да натјера на одлучност у борби против режима све оне који су се из разних разлога поколебали и који сматрају да слободу Црној Гори може да донесе неко са стране“, рекао је члан предсједништва ДФ-а и лидер НСД Андрија Мандић.

Како је навео, Душко Јовановић се жестоко супротставио НАТО агресији, утицају страних амбасада и мафијашком режиму Мила Ђукановића, и његово убиство је требало да буде опомена и разгледница страха, а постало је метафора слободног и бескомпромисног новинарства.

„Узалуд режим очекује да у свијести народа изблиједи успомена на ову сурову ликвидацију испред тадашњег храма новинарске слободе и храбрости“, истакао је Мандић.Датум: 27.05.2017
Close
Close