ДФ: Сви који су подигли хајку 
                                                против нас мораће да одговарају!

ДФ: Сви који су подигли хајку против нас мораће да одговарају!

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандића и потпредсједник те партије, Славен Радуновић ослобођени су оптужбе за насилну промјену уставног уређења 24. октобра 2015. године, одлучено је јутрос у Вишем суду у Подгорици.

Након ослобађајуће пресуде лидери Демократског фронта, Покрета за промјене, Нове српске демократије и Демократске народне партије одржали су прес конференцију за јавност.

„Ово је очекивана одлука због неутемељене оптужнице. У овом процесу се показала сва апсурдност  онога што нам је тужилаштво стављало на терет“, саопштио је потпредсједник НСД, Славен Радуновић.

Додаје да је ово прва побједа у низу, јер тужилаштво у рукама ДПС-а нема доказа ни за суђење које слиједи око тзв. државног удара.

„Овом приликом морам да захвалим правим и објективним медијима, поседно новинару  Дан-а, Дражену  Живковићу  и порталу ИН4С“, поручио је Радуновић.

Мандић је рекао да ослобађајућа пресуда шаље поруку да је ДФ и даље кључни противник режима.

„Режим и Тужилаштво су уложили много енергије да заплаше народ. Порука је једна – снажно у редове ДФ-а који је показао да једини има снаге и план како да промијени режим,“ рекао је Мандић.

Члан предсједништва ДФ-а Милан Кнежевић поручио је да је суђење почело у јеку предизборне кампање Фронта, што, како је навео, показује колико су ДПС и његов лидер Мило Ђукановић инструирали Тужилаштво.

„ДФ не само да је предмет прогона  владајуће коалиције, већ што је много трагичније државних органа“, изјавио је лидер ПзП, Небојша Медојевић.

ИН4С, 26.05.2017.



Датум: 26.05.2017
Close
Close