Вучуровић: Да ли Абазовић подржава
              нападе Ивановића, Рудовића и Брковића на ДФ?

Вучуровић: Да ли Абазовић подржава нападе Ивановића, Рудовића и Брковића на ДФ?

Колико су појединци из једног медија опсједнути Демократским фронтом и његовим лидерима, најбоље говори оно што се из тих кругова саопштава последњих десет дана, од стране уредника, али и колумниста и новинара које су инсталирали у ГП УРА, истакао је портпарол НСД-а и посланик ДФ-а Јован Вучуровић.

„Данас је то дјеловало и синхронизовано, па су заједно ‘грунули’ Неђељко Рудовић и његов шеф Жељко Ивановић, а све је отпочео прије неколико дана Балша Брковић. Углавном, ‘нишанске справе’ су подесили негдје на нивоу некадашњег ЦКЛ-а. То је, за оне који не знају, часопис који се у Црној Гори и региону узима као примјер кад покушавате да објасните да је неко у новинарству дотакао дно, и који је служио као ‘режимска тољага’ за обрачун са опозицијомм“ казао је Вучуровић и нагласио:

„Ниски, прљави и подмукли ударци на ДФ свједоче нам да је у ‘тољагаше’ поново уложено, и да се сада прилагођавају политици Душка Марковића, као што су се некада прилагођавали Милу Ђукановићу и Милану Роћену. Очигледно је да су код тих људи проблем неиспуњене амбиције – немогућност да утичу на потезе опозиције, осим на странке које сами формирају и финансирају, а познато је да су неки од њих одавно очекивали да буду на високим државним функцијама, али се и то изјаловило.

Није ДФ крив што се појединцима није испунила и друга жеља – да поред милиона које су стекли уз подршку режима, буду и предсједници Црне Горе или бар Владе, уз подршку ДПС-а. Због тога су и гасили Либерални савез, служили Ђукановићу и покушавали, мијењајући страну, да то надокнаде подршком опозицији. Није наодмет подсјетити да су некадашња коалиција Заједно за Југославију и ЛСЦГ имали већину и то баш у времену када су Ивановић и његови ортаци у ЦКБ-у са породицом Ђукановић бранили заједничке интересе и снажно радили против те парламентарне већине. Некако под чудним и сумњивим околностима промијенили су страну и кренули наводно да подржавају опозицију, која од те подршке до данашњег дана никако не може да се опорави и дође до оне већине коју је имала коалиција ЗЗЈ и ЛСЦГ, који су уништили баш ти Ђукановићеви ортаци.

Није тешко закључити да се ради о најобичнијој петој колони која се угурала у опозиционе редове како би мутила воду радећи и даље за истог газду. Значи, док нас нису подржавали били смо већина, откако нас наводно подржавају стално смо мањина, па их позивамо да се отворено врате тамо одакле су нам и дошли – право у ДПС. Нема потребе да се Жељко Ивановић ових дана тајно састаје са Душком Марковићем и његовим тајкунима већ ту везу треба да озваничи и учини јавном.“

Надамо се да УРА неће подлећи притисцима појединаца

Функционер ДФ-а је подсјетио да је Позитивна Црна Гора на челу са Дарком Пајовићем била стратешки пројекат људи из врха власти и Жељка Ивановића.

„То је била полуга преко које је срушена опозициона већина у Никшићу, ДПС-у предата Подгорица, а у јануару прошле године изгласано је повјерење Ђукановићевој влади.

Надамо се да и поред константних напада неких из УРА-е на ДФ, гро те партије неће подлећи притисцима појединаца, и да ће заједно са ДФ инсистирати на проширењу метода притиска на власт. И поставља се питање да ли напад на ДФ од стране Ивановића и његових истурених играча у УРА-и, Неђељка Рудовића и Балше Брковића, има подршку предсједника те странке Дритана Абазовића. Свакако да би јавности било кудикамо занимљивије да чује његово мишљење, као предсједника УРА, о ДФ-у и борби коју водимо, од онога што кажу они који су јавно годинама подржавали Мила Ђукановића,“ напоменуо је Вучуровић и додао:

„И у коначном, није нам јасно зашто Жељко Ивановић упорно потенцира своје присуство на протестима ДФ-а 24. октобра. Те вечери су тамо били многи, са једне стране су били демонстранти који су се борили за слободну Црну Гору, а са друге полиција, САЈ, криминалци у униформама и разни шпијуни и удбаши. Судећи према мржњи коју показује према ДФ-у, Ивановић сигурно није био на страни демонстраната.“

ИН4С, 20.06.2017.Датум: 20.06.2017
Close
Close