Вучуровић: Синђин парламент
                               као Информбиро

Вучуровић: Синђин парламент као Информбиро

Говор портпарола Нове српске демократије и посланика Демократског фронта, Јована Вучуровића, обиљежио је јучерашњу сједницу Скупштине Црне Горе на којој се расправљало о посланичком имунитету Небојше Медојевића, предсједника Покрета за промјене и члана Предсједништва ДФ-а.

Вучуровић је у уводу упоредио данашњу Црну Гору са оном из времена Информбироа. Истакао је да су ДПС и сателити око њега пуко средство којим „повремено млате Ђукановић и потчињени му Катнић“.

Тренутни парламентарни сазив назвао је „Синђиним парламентом“, алудирајући на свједока-сарадника у афери „државни удар“ Сашу Синђелића. Нагласио је да тај „Синђин парламент“ управо одлучује о Медојевићу, борцу за слободу, док се диктатор (Мило Ђукановић) шепури по бијелом свијету опљачканим новцем.

Говор Јована Вучуровића преносимо у цјелости:

Посланици ДПС-а и ових сателита, који се окупљају око те партије, постали су пуко средство којим с времена на вријеме млати Мило Ђукановић или његов потчињени који глуми Специјалног државног тужиоца. Наравно, исто као и они из 1948, који су своје рођаке, кумове, пријатеље, најближе, уходили, денунцирали и слали у најстрашније казамате које је видјело ово поднебље. Како тада, тако и данас се у казаматима ове диктатуре, потпуно невини налазе наши пријатељи, само зато што припадају ДФ-у. Јаи х овом приликом поздрављам И поручујем да издрже, јер ова борба траје до коначне побједе ДФ-а И слободне Црне Горе.

Осам мјесеци траје тај нељудски и срамни прогон, али, осам мјесеци ДФ одолијева и узвраћа ударац. Одлично знамо да је власт мислила да ће бити другачије, да ће нас сломити, уништити дух отпора који је симбол ДФ-а, али су се жестоко преварили. Пред очима читаве јавности свих ових осам мјесеци одвија се одлучна и храбра борба ДФ-а за правду, истину, чојску, сојску и слободну Црну Гору.

Тортуру над ДФ-ом врши режим који је криминални, али и марионетски, који је издао све оно што је традиционална Црна Гора, и управо и у томе су неки од разлога због којих се прогони ДФ. Наша Црна Гора је она коју су стварали наши преци, која се никад није предала, која се никада неће одрећи своје браће, историјских савезника и пријатеља, а ви желите да створите државу за једног човјека, да створите приватни посјед, која се добровољно предаје окупатору, а оне који су нам вјековни пријатељи ви сте прогласили за непријатеље, што је срамота. И стидите се!. И ми смо управо, у тој предаји, продаји, издаји ухватили овај марионетски режим, који се од истине покушава одбранити репресијом И голом силом, али то вам неће успјети- то никоме никада није успјело, па неће ни вама.

Несумњиво, један од главних криваца за дивљање политичког монструма, какав је црногорски режим, је такозвана међународна заједница, првенствено она у лику ЕУ, која незаинтересовано посматра ситуацију у којој се, у срцу Европе, прогоне опозиционе странке и њихови лидери, хапсе људи због свог политичког става, због другачијег мишљења. Ти представници ЕУ су вјероватно на платном списку мафије или ЦГ режима, што је исто. Све оне крупне ријечи и идеје на којима почива једна таква организација падају у воду пред оним што се дешава у Црној Гори.

Исто тако, већи дио такозване грађанске опозиције је и данас када се жели скинути имунитет Небојши Медојевићу, као и за ових осам мјесеци, показао незаинтересованост и одсуство солидарности, најчешће ћутећи пред оним што се дешава Демократском фронту. Та безидејна и безлична група као да је и прижељкивала да ДФ буде у што тежој ситуацији, и то нека им служи на част.

Данас присуствујемо једном од оних догађаја који представљају кулминацију, сирови, школски приказ како једна земља улази у фазу бруталне диктатуре. Црна Гора је, наравно, већ деценијама у перманентном стању тоталитаризма, али ово су управо времена која се једино могу упоредити са онима са почетком прошлог вијека, са Бомбашком И Васојевићком аферома или 1948-ом годином И Резолуцијом Информбироа када су људи без икаквог разлога, на основу лажних свједочења, одлукама заробљеног правосуђа, прогањани, хапшени и понижавани, као И њихове породице. Данас Црна Гора ни по чему није другачија у односу на ону из друге половине 40-их година. То је диктатура којом руководи један човјек, уз подршку организованог криминала, репресивног апарата, тајне полиције, параполиције, партијског правосуђа И разних лоповских банди.

Период од 16. октобра 2016. до данас је најмрачнијие раздобље у последњих пола вијека у Црној Гори. Зло које деценијама води ову земљу одлучило је да комплетан државни апарат, који служи за опстанак на власти једног човјека, усмјери у правцу обрачуна са најјачом опозиционом снагом- Демократским фронтом. У ту сврху употријебљена је читава лепеза разних полтрона, мрачних ликова, полусвијета И сателита, која је дочекала својих пет минута да оствари животни сан – да докаже вођи ДПС-а и организованог криминала своју послушност и сервилност.

За то вријеме, он се тобож измакао из политике, повремено наређујући И сугеришући Катнићу И свом личном судству и тужилаштву које потезе да повлаче против ДФ-а и слободних грађана. Тако смо и данас дошли у ову ситуацију коју имамо – да се овдје, у овом крњем, Синђином парламенту скида имунитет слободном човјеку, борцу за слобидну Црну Гору, док се диктатор шепури негдје по бијелом свијету од новца опљачканог од грађана Црне Горе, и покушава да изазове хаос и грађанске сукобе. Са те безбједне раздаљине, што говори о његовој храбрости.

Са промјенама у ЦГ, успостављањем владавине права, правда ће закуцати на врата свих оних који су радили против правде и истине. Знам да о томе стално размишљају они који предводе прогон ДФ-а.

ДФ има снаге да настави ову борбу, снагу нам дају слободни грађани Црне Горе, јер знају да ми нећемо поклекнути, и нећемо издати. Јесте, велико је зло кренуло на нас, и није лако, али смо одлучни да ову битку издржимо до краја. Пружамо руку свима који желе да се заједно са нама боре за слободну Црну Гору, јер то је борба у којој не смије бити сујета и надгорњавања.

Нема предаје, нема продаје, до слободе!

ИН4С, 29.06.2017.Датум: 29.06.2017
Close
Close