Вучуровић: Одрицање од идентитета није 
                      услов за борбу против криминала, ДФ то доказао

Вучуровић: Одрицање од идентитета није услов за борбу против криминала, ДФ то доказао

Нова српска демократија је она политичка организација, која је заједно са коалиционим партнерима из ДФ-а пресудно утицала на побједу опозиције у Котору. Срамотно је понашање нашег коалиционог партнера из тог града, који је освојио исти број одборничких мандата као ДФ и који, сходно томе, има једнаку одговорност и утицај у власти, да позитивне резултате нове општинске администрације приписује искључиво себи, не уважавајући и не поштујући чињеницу да су за те резултате - најмање колико и они - заслужни наши функционери у овој општини.

Као посебну гадост доживљавамо онај дио рекламног флајера Демократа, који је очигледно састављао „креативни тим“ из Подгорице, који је борбу за основна људска права, а против националне дискриминације српског народа, подвргао шаљивим доскочицама, стављајући их у директну везу са убирањем општинских прихода. Руковођење том логиком значило би да решавање проблема дискриминације по националној, језичкој и вјерској основи дирекно штети наплати прихода који припадају општини. Улога Демократског фронта у власти је доминантна, и то баш на оним позицијама које су највише допринијеле позитивним резултатима, и то је доказ да се не морате одрећи борбе против дискриминације, а да будете бастион у обрачуну са организованим криминалом и корупцијом. Очигледна је намјера стварног лидера Демократа да оправда, замаскира и у крајњем одвуче ,,у заборав’’ то што њихов предсједник не смије да каже којим језиком говори, којој Цркви и народу припада. То се не може оправдати, а нарочито грађани неће заборавити једну такву појаву на политичком небу ЦГ. Одрицање од свега што краси традиционалну Црну Гору, као захтјев смо имали прилике и раније да чујемо, и то од ДПС-а и Мила Ђукановића лично. Он је уз то имао и конкретну понуду за нас - да уђемо у Владу. А наш одговор и њему и Бечићу је исти - нема издаје, нема продаје свега што су нам преци оставили у аманет, тражила то америчка амбасада, Јанош Бугајски и НАТО или не.

Ако смо, бранећи наш национални, језички и вјерски идентитет одбили режим, не видимо рационални разлог да они из опозиције, који у Котору врше власт заједно са нама, гаје илузију да ће имати више успјеха у преваспитавању грађана Црне Горе којима је стало до морала и традиције. Поготово нам је чудан тај обрт код опозиционих колега који су донедавно били у странци којој су биле итекако важне ове теме, које су њима постале очигледно небитне даном оснивања нове политичке фирме и добијањем смјерница за дјеловање од појединих адреса које су годинама радиле против опозиције.

Да су Демократе хтјеле нешто конкретно да ураде у појединим општинама, могли су, напримјер покренути иницијативу да се Гугију Савићу заплијени сва имовина, а не да се склапају договори са организованим криминалним групама и њиховим заштитницима из тужилаштва. Међутим, страх животу каља образ често, тако да су поједине партије умјесто конкретне, храбре и одлучне борбе против режима и криминала одабрале дијељење чоколадица и писање памфлета. А свакако да нећемо заборавити њихово кукавичко понашање, ћутање и забијање ножа у леђа у тренутку када ДФ води пресудну борбу за слободну ЦГ.

Јован Јоле Вучуровић, посланик ДФ-а и портпарол НСДДатум: 14.07.2017
Close
Close