Срећан ти рођендан, Чађо!

Срећан ти рођендан, Чађо!

Пролазе мјесеци како црногорски режим недужно држи у затвору једног ведрог, насмијаног младића са именом анђела. Сви који су имали прилику да упознају овог хероја наших дана, рећи ће само једно: Чађо је једна добрица, безазлен тип који ником не жели зло и који је радио свој посао најбоље што је знао.

Шаљивџија, увијек насмијан и ведар. Данас, тај дивни младић – Михаило Чађеновић „слави“ свој рођендан у спушком затвору. Да, баш тако, на правди Бога он и посљедњи јулски дан проводи у затвору.

Да је члан неке кримогене групације свој рођендан не би славио ту, већ у неком од елитних хотела насталих крађом поштених пореских обвезника. И док многобројна неосвијетљена убиства пролазе без казне за почиониоце, Чађо сједи у затвору.

Нажалост, ово није усамљен примјер у историји, да праведник своју младост проводи у тамници, јер живимо у држави „гдје кадија тужи и кадија суди“.

Но, доћи ће дан да све те „силне кадије“ замијене своје раскошне виле са тијесним собама тог истог спушког затвора. А свануће зора и наш Михаило ће изаћи из тамнице уздигнуте главе, ходати поносно, јер је издржао што само велики могу. Поносиће се са њим, како његова породица и пријатељи, тако сви који га познају.

Чађо, наредни рођендан славићеш у слободарској Црној Гори, поносан на себе, јер си свијетли примјер чојства и јунаштва у историји модерне Црне Горе.

ИН4С, 31.07.2017.Датум: 31.07.2017
Close
Close