Вучуровић: Директне непријатељске поруке 
                            црногорског режима српском народу

Вучуровић: Директне непријатељске поруке црногорског режима српском народу

Црногорски режим и његови послушници из правосуђа отворено показују мржњу према српском народу, што се показало и након одлуке, која се маскира неажурношћу суда, да се лидер НСД и члан предсједништва ДФ Андрија Мандић спријечи да у Новом Саду присуствује обиљежавању годишњице страдања Срба у злочиначкој ,,Олуји''. Андрија Мандић је данас, поводом овога скандала, телефоном разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем и истакао да се ради о наставку дискриминације и прогона српског народа у ЦГ и покушају његове асимилације, као и да сигурно не би имао проблем да је позив за обиљежавање неког догађаја, којим случајем, добио из Тиране или Загреба.

Андрија Мандић је, такође, казао Вучићу да је српски народ у ЦГ у потпуности спреман да дијели судбину читавог српског народа, и зато нас овакве мале, ситне и биједне акције режима неће одвојити од нашег народа који живи у Србији, Републици Српској и другим српским историјским просторима. Он је Вучићу казао да су се наши преци опредијелили да са својим сународницима буду у добру и у злу, и када се побјеђује и када се страда, а ми смо наследници те завјетне мисли и свакако они који знају да ћемо у коначном побиједити.

Ако се има у виду да је лидер НСД позив за обиљежавање добио од патријарха српског Иринеја и предсједника Србије Александра Вучића, онда је јасно да се ради о директној непријатељској поруци коју црногорски марионетски режим шаље Србији, читавом српском народу, његовим вјерским и политичким лидерима. Посебно је монструозна порука коју, овим срамним потезом, црногорски режим шаље хиљадама Срба који су протјерани од стране хрватских екстремиста, августа 1995. године. Сходно томе, можемо очекивати да се на ,,домовинским'' екстремистичким прославама ,,олује'' у Хрватској нађе и неко из врха црногорског режима, неки виђенији конвертит, попут министра Бошковића, који би запјевао заједно са Томпсоном.

Подсјећамо, такође, да црногорски режим од 1997. године баштини идеологију 12. јула 1941. односно оних који су били најближи сарадници Анта Павелића, и одатле, између осталог, и оволика мржња према српском народу. Истовремено, желе да прикрију и властиту прошлост када су били ,,српске патриоте'' које су и последњу кап нафте продавали војсци РС и РСК, слали војну и медицинску помоћ, а онда нагло прешли на страну оних против којих су се борили и били присиљени да постану марионете безбједносних струкура НАТО.

Зато је ово свакако била згодна прилика да црногорска власт покаже своју сервилност и у односу на Хрватску, да још једном демонстрирају колико ниско могу да падну. Као што су то урадили изручењем српских официра и апсолутном незаинтересованошћу за решавање проблема Превлаке и злочине у ,,Лори'', у којој су на најмонструознији начин убијени грађани Црне Горе. А све вјерујући да ће им се тако заборавити активности из 1991. и почетка 1992. године.

Антисрпска политика режима и дијела опозиције у ЦГ не може нас спријечити да обиљежавамо годишњицу страдања нашег народа у злочиначкој ,,Олуји'', али смо апсолутно свјесни и докле су те структуре спремне да иду када је у питању тортура над Србима у ЦГ.

НСД се са тугом сјећа свих побијених и прогнаних Срба из Републике Српске Крајине, и подсјећамо да за тај геноцид нико није одговарао, а да су хрватске војне и паравојне формације у овом злочину имале подршку НАТО-а. РСК је створена жртвом српског народа, као штит да се не деси нова ,,НДХ'', али је неко дозволио да се историја понови, да се понове геноцид и етничко чишћење Срба са њихових вјековних огњишта. Али, историја је показала и да се неправде кад тад исправљају. Нека је вјечна слава Србима страдалим у злочиначкој ,,Олуји''.

Јован Јоле Вучуровић, портпарол НСД и посланик ДФ
04.08.2017.Датум: 04.08.2017
Close
Close