ОО Котор: Они који посједују страх од различитог наићи ће на зид НСД

В.Д. начелник Комуналне полиције Зоран Вучиновић је доставио угоститељима наређење којег би се у најмању руку постидио сваки здраворазумни грађанин, реаговали су данас из ОО НСД Котор. Они су поручили да ће „они који посједују природни страх од различитог наићи на зид који се зове НСД“.

Након што је ИН4С јуче објавио да је В.Д. начелник которске Комуналне полиције, Зоран Вучиновић свим угоститељима у Котору уручио је „наређење“ којим је прописао да током сјутрашње манифестације „Бокељска ноћ“, емитују искључиво репертоар „у бокељском, медитеранском и латино стилу“, реаговали су данас из ОО НСД Котор.

„Нико из Нове Српске Демократије није био упознат са овим његовим дјелом-недјелом све док се исто није појавило на порталима. Како се овакав текст може оквалификовати као фашистички – јер је познато да је прво обиљежје фашизма култ традиције, у овом случају се питамо: чије то традиције? Јесу ли Бокељи оно што јесу или оно што би г. Вучиновић желио да су?,“ упитали су из НСД Котор и додали:

„Чега се боји в.д. начелник и што забрањује? Која то музика дира у његова осјећања? Може ли музика као дио културе да загребе површину и дође до нечега од чега се жели побјећи што даље? Јесмо ли сви ми дужни да трпимо због нечије унутрашње борбе, за коју нијесу свјесни да је оваквим поступцима не могу добити? Побјећи се може од свакога али од себе никада.“

Из НСД су нагласили да се ограђују о „срамног наређења“ које је угоститељима доставио Вучиновић и истакли:

„Они који посједују природни страх од различитог, јер само тада њихово уско гледиште бива разоткривено а њихов култ бесмислен јер са правом традицијом и културом нема додирних тачака, наиће ће на зид који се зове Нова српска демократија.

Сходно томе, наша партија се ограђује од овог срамног наређења а последице ће сносити сви за које установимо да су у овоме учествовали.“

ИН4С, 19.08.2017.Датум: 19.08.2017
Close
Close