Милутин Ђукановић: Нови НАТО кампови и 
                                                       ,,предавачи’’ не могу промијенити свијест грађана

Милутин Ђукановић: Нови НАТО кампови и ,,предавачи’’ не могу промијенити свијест грађана

НАТО је процијенио да се и након насилног утјеривања Црне Горе у тај савез није промијенио однос снага, тачније да се огромна већина грађана непоколебљиво противи учлањењу, и због тога наставља са промотивним кампањама у безуспјешној намјери да промијени свијест народа. Зато се поново организују НАТО кампови и ангажују се разни предавачи који треба да одбране тековине Мила Ђукановића. И ту посебно треба обратити пажњу - НАТО је срачунато ангажовао ,,предаваче’’ и из опозиције, и то оне који су некада били против НАТО-а, а данас кажу да је то ,,завршена ствар’’- прошлост која наводно више никога не интересује. ДФ је на вријеме упозоравао јавност на намјеру САД да у Црној Гори на власт инсталира Тим Б, и то тако што ће их подвести ДПС-у да наставе заједно да беспоговорно извршавају наређења вашингтонске администрације.

И сам НАТО, организацијом кампова и семинара, потврђује да је то питање потпуно отворено, а посебно није ствар прошлости. Што се нас тиче, сада је од највеће важности за Црну Гору сачувати већину која је против НАТО-а а потом народну вољу провјерити на референдуму који ће се морати одржати.

Такође, то што се као предавачи и НАТО промотери појављују лидери неких опозиционих странака, показује праву позадину серије састанака остатка опозиције са представницима администрације САД, која је кулминирала десетоминутним сусретом са потпредсједником те државе.

ДФ и овај пут указује да интереси Вашингтона нијесу у складу са интересима Црне Горе и већине њених грађана. Нама су неопходне темељне политичке, институционалне и економске реформе, наш став је да је систем болестан и да га треба мијењати, а став амбасаде САД је да је систем добар и да га треба само освјежити новим снагама са којима би и даље управљао ДПС. А за НАТО су сада најзанимљивији они политичари и уредници који имају следеће карактеристике: бивши припадник просрпске странке или медија, бивши противник независне ЦГ, бивши антинатовац, онај који се стиди што је раније говорио српским језиком, припадао српском народу и СПЦ. Такав тип политичара и новинара, попут данашњих првака дукљанског режима, бившег предсједника НС Новака Килибарде и бившег уредника ,,Дана’’ Милија Прелевића, је веома пожељан јер се процјењује да се преко таквих особа мијења и начин размишљања поколебаних присталица заједничке државе. Такву нечасну понуду смо прије неку годину одбили ми из НСД-а, чак и када нам је нуђено пола Владе, али под овим срамним условом који је прихватио тим Б и група уредника. Нас је, за разлику од њих, било срамота и да помислимо а не да радимо на очувању и одбрани тековина и циљева ДПС режима. Знали смо оно што су знали и наши преци - да након одрицања од властитог националног, језичког и вјерског идентитета следи брутални напад чак и на нашу Српску православну цркву.

За Црну Гору је предвиђено да има корумпирану и аутократску власт која ће беспоговорно извршавати наређења вашингтонске администрације - прекид односа са Русијом, подршка лажној држави Косово, а тиме и наставку шверца наркотика, оружја и акцизних роба, подршка концепту Велике Албаније, промјена идентитета традиционалних Црногораца и насилну асимилацију Срба, формирање фантомске Цркве која ће бити ближа Ватикану него Москви или Васељенској патријаршији…

Зато смета ДФ, јер нећемо дозволити да Црна Гора срља у пропаст, срамоту и тамо гдје не припада. Зато се истрајава на упорном обједињавању послушника и агената страних интереса са циљем уништења ДФ-а као самосталног и аутентичног политичког представника нашег народа, наше традиције и славне слободарске Црне Горе. ДФ-а који се бори за помирење Срба и Црногораца. ДФ на другој страни улаже велике напоре да све оне који већ нијесу трајно изгубљени и који се нису предали интересима страних сила увеже у јединствени антирежимски фронт. Страх нас је, ипак, да су неки из опозиције неповратно изгубљени, да су поклекли и прихватили данајске дарове које су добили од потпредсједника САД.

Само сложно! До побједе! До слободе!




Датум: 21.08.2017
Close
Close