Вучуровић: Рудовић је посланик захваљујући
                        гласовима који нијесу били за независну ЦГ

Вучуровић: Рудовић је посланик захваљујући гласовима који нијесу били за независну ЦГ

Не желимо да се претјерано обазиремо на нападе на ДФ од стране дијела УРА-е, посебно што знамо од кога ти напади долазе. Овдје се ради о индивидуалним излетима познатих острашћених антисрба и шовиниста који се, као и ДПС, противе томе да Срби имају иста права као и остали народи у ЦГ, поручио је Јован Вучуровић, портпарол НСД и посланик ДФ у одговору посланику Велике коалиције Кључ, Неђељку Рудовићу.

„Ни по чему се не разликује реторика о угрожености државе коју чујемо, напримјер, од Обрада Миша Станишића, Ивана Брајовића и Миодрага Влаховића, од ове коју чујемо од потпредсједника УРА Неђељка Рудовића. У основи и једне и друге је намјера да се несмањеном жестином настави дискриминација и асимилација српског народа. Колико год то покушавали, не можемо да препознамо разлику у односу на ставове ДПС-а, СД-а и дијела УРА-а по овом питању. Нас УРА интересује у оној мјери у којој можемо сарађивати на смјени режима, рецимо да подржимо нестраначког предсједничког кандидата„, нагласио је Вучуровић.

„ДФ је најјача опозициона организација, која је брутално нападнута од ДПС управо због своје снаге, а Рудовић је посланик у ЦГ парламенту захваљујући великодушности СНП-а Срђана Милића и гласовима оних грађана који нису гласали за независну ЦГ, а које Рудовић, као њихов очигедно нечасни представник данас вријеђа оваквим иступима.

НСД ће свакако наставити борбу за равноправност и конститутивност српског народа у ЦГ, као и сарадњу са најважнијим адресама нашег народа у региону, каква је и предсједник Милорад Додик. То је наша дужност и обавеза, и то од нас очекује српски народ у Црној Гори, и зато нас гласа. Са друге стране, Рудовић и дукљани из разних странака у власти и опозицији упорно настављају са нападима на НСД, српски народ, СПЦ и вриједности традиционалне Црне Горе, и то, нажалост, из оних медија који су основани управо да би бранили заједничку државу од дукљанске идеологије, а данас су постали најобичнији сервис за ту и Сорошеву пропаганду“, закључио је посланик Јован Вучуровић.

ИН4С, 21.08.2017.Датум: 21.08.2017
Close
Close