ДФ: Ако власт гласа за пријем тзв. Косова у Унеско,
                      Србија да повуче дипломате из Црне Горе

ДФ: Ако власт гласа за пријем тзв. Косова у Унеско, Србија да повуче дипломате из Црне Горе

Демократски фронт позива црногорску власт да не гласа за пријем такозване државе Косово у Унеско. Такав потез, како наводе, осим што би обрукао и понизио Црну Гору и њену традицију, продубио би кризу не само у Црној Гори него и у читавом региону.

„Наравно, нама је јасно да ће марионетски режим учинити све да зада што јачи и подмуклији ударац Србији и традиционалној Црној Гори, али смо дужни да их још једном упозоримо да не иду против већинске воље грађана, и да не срљају у нову издају„, изјавио је овом приликом Будимир Алексић, предсједник Политичког савјета НСД-а и посланик ДФ-а.

Према његовим ријечима, евентуална подршка пријему самопроглашене државе Косово у Унеско био би класичан непријатељски акт према Србији, али поготово према оној Црној Гори коју представљамо ми, а која је у и вријеме династије Петровић стварана доминантно на косовској епопеји.

Србија у овом случају да поступи исто као и у Македонији

ДФ очекује од Владе Србије да у овом случају поступи исто као и у Македонији, и повуче своје дипломатско особље из Црне Горе.

„Иначе, још од времена подметања ДФ-у афере ‘лажни државни удар’, регистровали смо чудно понашање запослених у амбасади Србије. Наиме, недавно смо упознати од стране држављана Србије који су били затворени у Спужу да су поједини из амбасаде, заједно са припадницима црногорске тајне полиције, убјеђивали ова лица да признају учешће у лажном државном удару, иако нису учествовали у било каквој кривичној радњи у Црној Гори, како би оправдали монструозне оптужбе Ђукановићевог антисрпског режима и нанијели политичку штету ДФ-у. То нас је тешко погодило, јер се управо због таквих корумпираних и издаји склоних ‘државних чиновника и дјелова службе безбједности’ мјесецима у затвору, поред држављана Србије, налазе и политички затвореници -Михаило Чађеновић, Дејан Вујисић, Жељко Шћепановић и Момир Николић, и води судски процес против лидера ДФ-а“, истакли су у ДФ-у.

Они закључују ништа мање није угрожена амбасада Србије у Скопљу него ова у Подгорици. И у једној и у другој, како кажу, српски непријатељи врбују и траже оне који ће радити за њихове циљеве, а против интереса српског народа.

Запад врши притисак на тзв. грађанску опозицију да подржи учлањење тзв. Косова* у Унеско

ДФ обавјештава домаћу и страну јавност да западни међународни фактор ових дана врши снажан притисак на такозвану грађанску опозицију у ЦГ да подржи учлањење лажне државе Косово у Унеско.

„У сазнању смо да су они прихватили да изађу у сусрет таквим захтјевима и да неће правити никакав проблем Влади ЦГ по овом питању. Ако ова наша сазнања нијесу тачна, и ако неко од њих мисли слично ДФ-у позивамо га да се огласи у односу на ово важно питање“, истакли су у ДФ-у.

„Када свему овоме додамо чињеницу да је издаја националних интереса у ЦГ у усијању, и да су медији, чак и они који су некада важили за опозиционе, упозорени од стране америчке амбасаде и Сорошевих филијала да не постављају било какво питање парламентарним странкама на ову тему, и све третирају као нижеразредни догађај, онда добијамо јасну слику о томе да се ЦГ више не пита ни о унутрашњој ни о спољашњој политици, нити води бригу о властитим интересима. Наравно да овакав лоши амбијент не би могао да се креира да они у свим медијима немају ‘своје људе’, које су већ као страну агентуру препознали њихови читаоци“, оцјењују у овом савезу и поручују:

„ДФ је јасан и отворен – лажна држава Косово не треба да буде члан УНЕСКО, а када се стекну услови, наша влада ће поништити признање лажне државе Косово.“

ИН4С, 22.08.2017.Датум: 22.08.2017
Close
Close