Вучуровић: Железњак даје добронамјерне савјете, 
                           а Пенс наређује тзв. грађанској опозицији 
                                   да подржи Марковића

Вучуровић: Железњак даје добронамјерне савјете, а Пенс наређује тзв. грађанској опозицији да подржи Марковића

Изјаву функционера Јединствене Русије Сергеја Жељезњака о помирењу у црногорској опозицији доживљавамо првенствено као поруку Демократама и Алекси Бечићу, који су изненада, на један почетнички начин, саопштили да прекидају сваку комуникацију са Демократским фронтом - оцијенио је за посланик ДФ-а Јован Вучуровић.

Подсјетимо, Жељезњак, који је замјеник генералног секретара Јединствене Русије и један од најближих сарадника руског предсједника Владимира Путина, оцијенио је да би ДФ и Демократе требало да се помире, као и да опозиција треба да има јединственог кандидата за предсједничке изборе.

- Сергеј Жељезњак је наш пријатељ, лични пријатељ са људима из предсједништва ДФ и Нове српске демократије, и он добро познаје ситуацију у Црној Гори у сваком сегменту. Ову изјаву доживљавамо првенствено као поруку Демократама и Алекси Бечићу, који су изненада, рекао бих на један почетнички начин, саопштили да прекидају сваку комуникацију са ДФ-ом. На другој страни, ДФ је одговорио да не прекида комуникацију са странкама које су против режима Мила Ђукановића. Ако су они против режима, онда треба да се поштујемо и уважавамо, да једни друге не лажемо него да грађане упознамо са правом природом и карактером наших политичких организација. Дакле, сви пријатељи опозиције, па и Сергеј Жељезњак, знају да треба да сарађујемо, и ми смо спремни да сарађујемо са свима онима који желе да мијењају Црну Гору - рекао је Вучуровић.

Како је казао, грађани су на парламентарним изборима одредили снагу сваког политичког субјекта „и то је оно што је важно да поштујемо у међусобној комуникацији“.

- Наш пријатељ Жељезњак даје добронамјерне савјете, а не наредбе, за разлику од потпредсједника САД Мајка Пенса који је колеге из опозиције постројио по висини, и почевши од Кривокапића до Бечића издао јасне наредбе и директиве да тај дио опозиције треба да подржи владу Душка Марковића - рекао је Вучуровић

Побједа, 24.08.2017.Датум: 24.08.2017
Close
Close