Лидер НСД и члан Предсједништва ДФ Андрија Мандић
                        разговарао са амбасадорком Уједињеног Краљевства 
                                           Алисон Кемп

Лидер НСД и члан Предсједништва ДФ Андрија Мандић разговарао са амбасадорком Уједињеног Краљевства Алисон Кемп

Предсједник Нове српске демократије и члан предсједништва ДФ Андрија Мандић разговарао је данас у страначким просторијама са амбасадорком Уједињеног Краљевства у Црној Гори, Алисон Кемп, коју је том приликом упознао са активностима ДФ и НСД, и актуелним политичким и друштвеним тренутком у земљи.

Мандић је амбасадорки Кемп саопштио са каквим се искушењима суочава Демократски фронт у атмосфери државног терора који се спроводи над најјачим опозиционим субјектом, истакавши да режим монтираним судским процесима, притиском и хапшењима покушава да ослаби дјеловање ДФ-а.

,,У затвору је невин, као политички затвореник, већ седам мјесеци један од мојих најближих сарадника, мјесецима се тамо невини налазе људи из ПЗП-а, а наредних дана почињу суђења посланицима ДФ, Небојши Медојевићу, Милану Кнежевић, Бранку Радуловићу, Марини Јочић, Милутину Ђукановићу и мени. У овом монтираном процесу, са једне стране су истина и правда које заступа ДФ, а са друге имамо координирано дјеловање режима, тужилаштва и суда'' казао је Мандић.

Мандић се овом приликом захвалио амбасадорки Алисон Кемп на информацији да ће Велика Британија пажљиво пратити ово суђење, и да ће се и на основу овога процеса оцјењивати домети у области владавине права у Црној Гори.

Лидер НСД је своју гошћу упознао са тешким положајем у коме се налази српски народ у ЦГ.

,,Угрожени су српски језик, Црква, угрожен је директно српски народ над којим се спроводи насилна асимилација. Чак и најобразованији људи, који припадају српском народу, немају могућност да се запосле и напредују у разним сегментима, од државне управе до здравства. Таквим понашањем власт шаље поруку да су Срби непожељни, и да ће урадити све да угрози и биолошку супстанцу нашег народа, што је школски примјер апартхејда и сегрегације'', нагласио је Мандић.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕДатум: 24.08.2017
Close
Close