Ковачевић: Покретање са мртве тачке

Ковачевић: Покретање са мртве тачке

Корисна је ствар макар то да је прича о повратку у Скупштину покренула ствари са мртве тачке. Људи су се сјетили да постоји неки бојкот – не знају тачно чему он служи али кажу да је то добро.

Не видим да је дао неке конкретне резултате ни у борби против власти ни у даљем напретку заједничке опозиционе борбе. Дакле ефекат бојкота се свео на ефекат чаја од нане. Тренутно стање је незадовољавајуће и уколико не дамо заједничком опозиционом дјеловању неки квалитет више осим бојкота нећемо моћи озбиљније да запријетимо режиму. 

Да би се послао СОС сигнал ка другим опозиционим структурама можда би ДФ и требао да се у крајњем, ако се одбије свака врста сарадње од стране остатка опозиције, обрати јавности преко говорнице у згради која се вика Скупштина Црне Горе.

Тада ћемо видјети да ли су остале опозиционе структуре спремне да остану у бојкоту или штавише да ураде и нешто више у борби против власти.
Крајем јануара 2016 године посланици ДФ-а су са народом на улици чекали исход гласања о повјерењу Влади када је Позитивна ЦГ издала своје бираче и подржала Владу Мила Ђукановића. Када се то десило чекали смо остатак опозиције да нам се придружи на улици. То се није десило. Ми ћемо и ове јесени бити на протестима.

А и ако се деси да остатак опозиције одбије заједничко дјеловање а ДФ оде у зграду Скупштине – нека они организују протест пред истом и нека они позову ДФ да им се придружи на улици. Гарантујем им да неће извисити као ми који смо чекали њих те јануарске ноћи да изађу и да заједно кренемо у протесте за рушење режима.

ДФ у овој причи никада није био проблем. Већ они који желе да стање стагнира. А тапкати лопту у мјесту признаћете није исто што и шутирати на кош. Треба нам заједничка борба против режима. А ДФ ће помјерити ствари са мртве тачке. Нема везе да ли на своју штету ако је на општу корист. 

Слика је из јануара 2016 године. ДФ је бојкотовао Скупштину чија је већина конституисана кроз аферу Снимак. Унутра су били сви остали представници опозиције. Скупштина ни по чему легитимнија и легалнија од ове Синђине. Ми их чекали они не дошли. Разлика између ДФ и остатка опозиције је што нас не би морали да чекају. И у томе је читава поента.

ИН4С, 03.09.2017.Датум: 03.09.2017
Close
Close