ДФ: Протестима до нових избора

ДФ: Протестима до нових избора

Ниједна опозициона странка није одговорила на јавни позив Демократског фронта о заједничком дјеловању на предстојећим предсједничким, и евентуалним ванредним парламентарним изборима, саопштио је на конференцији за медије један од челника тог савеза Андрија Мандић. "Првог октобра, до када је био рок да нам опозиција одговори, до данас нисмо добили ниједан одговор од остатка опозиције везано за нашу платформу", казао је Андрија Мандић.

"Одговарали су Марковићу. Какав им је одговор био? Састали су се и рекли су да ће и даље бојкотовати. Они су изгледа одлучни да бојкотују до избора 2020. године", рекао је Јанко Вучинић.

ДФ је 28. августа остатку опозиције упутио позив за окупљање око нестраначког предсједничког кандидата, и иза јединствене опозиционе листе на пријевременим парламентарним изборима, за које би се изборили протестима. Они су и данас поновили да је излазак на улицу једини начин за добијање датума избора.

"Организовањем уличних протеста, да то организује уједињена опозиција, и сигуран сам да би за недјељу дана добили ванредне парламентарне изборе", казао је Вучинић. На састанку опозиције, одржаном након октобарских избора, одабран је бојкот парламента до разрјешења афере државни удар, подсјетио је Милан Кнежевић.

"Очекивали смо да ће представници сад већ подијељене тзв. грађанске опозиције на састанку прије неколико дана констатовати оно што је констатовала цјелокупна јавност, а то је да се суђење вијека претворило у обичну фарсу и да ће кренути да разговарају са ДФ-ом. Међутим, до тога није дошло", рекао је Милан Кнежевић

Портал Вијести, 01.10.2017.Датум: 01.10.2017
Close
Close