Вучуровић: ДФ хоће да се разјасни с опозицијом
                              и око бојкота предсједничких избора

Вучуровић: ДФ хоће да се разјасни с опозицијом и око бојкота предсједничких избора

С обзиром на то да је ријеч "бојкот" најчешће коришћени термин од октобра прошле године јер опозиција тражи расписивање ванредних парламентарних избора, Демократски фронт позива колеге да се разјасне и око (не)изласка на предсједничке изборе који нас чекају на прољеће наредне године.

То, у изјави за портал "Стандард" каже посланик ДФ-а, Јован Вучуровић.

"Што се тиче бојкота избора, он је као опција до сада предлаган у Никшићу од стране Демократа, као и од Демоса Миодрага Лекића да се бојкотују локални избори у  Херцег Новом, а предсједништво ДФ је недавно позвало ,грађанску’ опозицију да нас упознају са досадашњим ставовима које су неки од них изнијели у јавност- да треба бојкотовати наредне локалне изборе, јер би то, по њиховом мишљењу, био велики притисак на црногорски режим у ситуацији када сами бојкот парламента није дао очекивани резултат. Истакли смо да је за нас од посебног значаја да знамо да ли то подразумијева и бојкот предсједничких избора, ако не буду расписани ванредни парламентарни избори. Дакле, очекујемо да се о овом питању изјасне, заједно или појединачно, свеједно, али би било важно, када је већ та тема у оптицају да се и око тога разјаснимо", истиче он.

А, што се тиче писања појединих медија да управо ДФ размишља да бојкотује локалне избора на Цетињу, Мојковцу и Петњици, а, да се, с друге стране врати у Скупштину Црне Горе,Вучуровић каже да их такве незваничне информације не интересују.

"ДФ, као најјача опозициона снага, темељно припрема своје политичке потезе, па сходно томе и оне у сусрет локалним изборима", нагласио је он.

Портал Стандард, 09.10.2017.Датум: 09.10.2017
Close
Close