ДФ: Дођите 24. октобра на протестни марш

ДФ: Дођите 24. октобра на протестни марш

Окупили смо се данас овдје на слободној територији која је установљена на протестима ДФ-а 2015. године. Данас биљежимо, двије године од бруталног разбијања шаторског насеља које је било овдје на булевару Св. Петра Цетињског када су ДФ и грађани Црне Горе 20 дана ноћили пред Скупштином и протестовали свакодневно са једним јединим захјевом – да тадашњи премијер Мило Ђукановић поднесе оставку, да падне његова влада и да се организују фер и слободни избори, казао је на конференцији за новинаре организоване пред Скупштином Црне Горе портпарол НСД и фунционер ДФ-а Марко Ковачевић.

„Колико су ти захјеви били проблем за тадашњу и садашњу власт показао је управо 17. октобар 2015. године када је полиција у рану зору брутално напала шаторско насеље и испребијала људе,“ казао је Ковачевић и нагласио:

„Тај 17. октобар произвео је и 24. октобар када је био највећи протести против режима у 21. вијеку у Црној Гори."

Он је најавио да ће и тај датум бити обиљежен ове године.

„Ми ћемо имати један протестни марш и посјетићемо сва она мјеста гдје су полицајци брутално пребијали слободне грађане који су дошли да искажу солирадност са ДФ-ом, те да заједно тражимо слободне и фер изборе, оставку Мила Ђукановића и пад тадашње владе,“ најавио је Ковачевић и додао:

„Ми их све позивамо да нам се придруже 24. октобра када ћемо посјетити и ‘Златарску улицу’ и Храм Христвовог васкрсења гдје су бацане бомбе, као и чувени Кристал, око којег је било много контраверзи које је Удба пласирала.

Имаћемо једну шетњу, један марш слободе, и како тада, тако и сада ми желимо опет исто – желимо прелазну владу, желимо фер и слободне изборе за Црну Гору.“

ИН4С, 17.10.2017.
Датум: 17.10.2017
Close
Close