Вучуровић: Министарство спорта игнорише успјехе
                               Ратка Драшковића јер је Србин и опозиционар

Вучуровић: Министарство спорта игнорише успјехе Ратка Драшковића јер је Србин и опозиционар

Прогон политичких неистомишљеника у ЦГ одвија се на свим нивоима, у свим браншама, од културе, просвете, до здравства и спорта. То су одлике сваке диктатуре, а ова црногорска је до неслућених размјера ,,развила" непотизам, клијентелизам и корупцију који су довели до тога да квалитет буде маргинализован, као и да се минимизирају или уопште не вреднују резултати и успјеси оних који нијесу на линији режима. Много је људи који свакодневно трпе неправду, који и поред изванредних резултата не могу добити сатисфакцију за оно што су постигли. Овом приликом посебно истичемо случај нашег великог спортисте, боксерског шампиона Ратка Драшковића. Прославио је Ратко својим успјесима и незаборавним мечевима Никшић, Црну Гору, Југославију, винуо се међу највећа боксерска имена. 

Још од јуниорске и омладинске конкуренције заузео је своје мјесто у врху европског и свјетског бокса и ту остао до краја каријере. Међутим, ни импресивни резултати нијесу били довољни да Ратко Драшковић стекне статус врхунског спортисте. Одлучујуће је било то што је Ратко непоколебљиви опозиционар, Србин са Чева, који се бескомпримисно бори за слободну Црну Гору, а таква борба је у супротности са вриједностима које баштине људи из режима. И ово је, такође, још један примјер дискриминације српског народа. Актуелна власт никако не може да схвати да постоје људи који се не предају и који се не продају, који неће да обрукају своје претке и потомке. Тако је направљена тешка неправда не само према Ратку, него и према армији његових навијача који су пунили хале свуда гдје се он борио. Ратко Драшковић је постигао резултате и испунио све критеријуме да би био уврштен у ранг врхунских спортиста и само неко ко је тешко острашћен може да настави да игнорише његове успјехе.
 
Пажљиво ћемо пратити да ли ће министарство спорта наставити са неправдом према нашем великом спортисти. 

ДФ и Нова српска демократија, са којом Ратко Драшковић годинама ради заједно на остварењу наших циљева, боре се за оне вриједности које подразумијевају да се успјех сваког човјека мора адекватно вредновати и наградити, без обзира на политичку или неку другу припадност. То су неке од суштинских разлика између нас и ДПС-а. Доласком ДФ-а на власт биће исправљене бројне неправде, посебно према онима који су трпјели прогон и маргинализацију због својих политичких ставова и непристајања да буду поданици једног криминалног и корумпираног режима.Датум: 02.11.2017
Close
Close