Ковачевић Рудовићу: Ваши политички партнери
                                 из СДП су двије деценије са ДПС пљачкали ЦГ

Ковачевић Рудовићу: Ваши политички партнери из СДП су двије деценије са ДПС пљачкали ЦГ

Демократски фронт је прешао у фазу селективног бојкота првенствено из разлога самоодбране у моменту када је у монтираном политичком процесу један од његових лидера осуђен на казну затвора од седам мјесеци али и због тога што смо веома свјесни ,,снаге“ досадашњег пасивног бојкота, поручио је Марко Ковачевић, портпарол НСД и функционер ДФ-а на изјаве Неђељка Рудовића, посланика УРА-е.

„ДФ је довољно снажан да сваког момента може заједно са остатком опозиције да пређе у фазу активног бојкота што подразумјева снажне притиске на режим, конкретније захтјеве и излазак на улице“, истакао је Ковачевић и додао:

„Када већ говоримо о наношењу штете, морам да подсјетим поштованог господина Рудовића да је управо након активног бојкота парламента, снажних притисака на режим у виду мирних и масовних протеста 2015. и 2016. године, његов покрет водио преговоре о уласку у 41. Владу Црне Горе на чијем је челу био Мило Ђукановић што се касније и десило, а за шта се нико из његовог покрета па ни он нису извинили, не ДФ-у, већ грађанима Црне Горе.“

„Исто тако ваља подсјетити да су њихови најближи политички пријатељи из СДП-а скоро двије деценије учествовали заједно са ДПС-ом у пљачки Црне Горе.То су ствари које су болне а оно што ДФ ради јесте борба која се непрестано води против овога режима а у којој ДФ користи сва могућа мирна и демократска средства притиска и отпора на ову власт због чега бива прогањан како то на простору Црне Горе није запамћено од 1948. године“, нагласио је портпарол Нове српске демократије.

„Такође, желим да направим мали осврт и на ирационалну мржњу коју господин Рудовић емитује према српском народу и православном живљу у Црној Гори стављајући их увијек у изјавама о ДФ-у у негативни контекст. Господин Рудовић је у оквиру коалиције Кључ учествовао на претходним изборима и доминантно преко гласова грађана српске националности и православне вјероисповјести постао посланик тако да су основе за његово политичко дјеловање и оглашавање положене претежно у ту чињеницу. Даље, веома је јасно да је ДФ коалиција више конституената од којих је само један од три најјача конституента са српским националним предзнаком“, поручио је Ковачевић.

„Црна Гора је дефинисана као грађанска држава а трећина тих грађана су Срби, већина говори српским језиком а апсолутна огромна већина њих су православци па не знам како би господин Рудовић водио своју грађанску политику а да она не почива на овим основама. Вјероватно на исти начин на који то годинама ради ДПС“, истакао је Ковачевић и додао:

„Приче из деведесетих година на политичку сцену Црне Горе враћају управо они који се представљају грађанском опозицијом попут господина Рудовића, предсједника његове странке који се састајао са Хашимом Тачијем, представницима двије политичке странке које се свађају око тога ко од њих има више бивших радикала у својим редовима и ко је више од њих волио Шешеља а Ранко Кривокапић јесте неко ко нам је дошао из деведесетих директно али са њим се лако сједи за исти сто и преговара.“

Надамо се да ћемо у будућем периоду као опозиција ипак превазићи разлике и заједно се наћи на улици а против режима Ђукановића и да ће се ту господин Рудовић увјерити да су Срби и православци ипак само нормални људи који желе нормалан живот и за себе и за све друге који у овој земљи живе“, закључио је Ковачевић.

ИН4С, 05.11.2017.Датум: 05.11.2017
Close
Close