Вучуровић: О Прелазној влади причају
                              фолиранти који су против протеста

Вучуровић: О Прелазној влади причају фолиранти који су против протеста

Демократски фронт сматра да се до прелазне владе, коју као рјешење види предсједник СДП Ранко Кривокапић, може доћи само протестима. Кривокапић је најавио да би грађанска опозиција могла бојкотовати предсједничке изборе уколико се не обезбиједи да они буду фер и слободни, као и да је за њега пожељно рјешење да се формира прелазна влада.

,,Ти који причају о прелазној влади су најобичнији фолиранти, јер се до прелазне владе, као што је познато, може доћи само протестима, а Кривокапић и екипа коју предводи су више пута саопштили да су против протеста’’, казао је посланик ДФ Јован Вучуровић.

Он каже да неке опозиционе политичке групације сваке недјеље или након сваког састанка излазе са различитим ставовима о најважнијим питањима.

- То збуњује јавност и показује да ти субјекти лутају, воде јалове разговоре и да код њих не постоје ставови који су усаглашени. Једино се слажу око тога да ће се поново састати, што је већ позната ,,стратегија'' и ,,тактика'' оних који немају ни стратегију ни тактику- сматра Вучуровић.

Коментаришући однос опозиције према предсједничким изборима, Вучуровић наводи ДФ има своју стабилну политику по свим питањима.

- Ми смо и 2011, 2012. и 2013, први у опозицији промовисали идеју о једном кандидату опозиције на предсједничким изборима, јер је то најбоље и најефикасније решење да се дође до побједе. И били смо у праву, јер смо пронашли погодну личност, за тај политички тренутак и то вријеме, која је остварила постављени циљ. Ранко Кривокапић је тада заступао неке друге ставове, и индиректно подржавао Филипа Вујановића, и такво његово понашање је један од два разлога због којих није одбрањен тај изборни резултат. И у овом тренутку ДФ заступа идентичан став и спреман је да свом снагом подржи нестраначког кандидата који би могао да побиједи кандидата ДПС-а на предсједничким изборима 2018. Године, рекао је Вучуровић.

Важно је, како додаје, да тај кандидат има квалитете да властитом храброшћу брани своју побједу.

- А други услов је да Ранко Кривокапић умјесто кандидата ДПС-а овога пута отворено подржи кандидата опозиције, поручује Вучуровић.

Агенције, 10.11.2017.Датум: 10.11.2017
Close
Close