Мандић: ДФ ће тражити смјену Станковића

Мандић: ДФ ће тражити смјену Станковића

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић најавио је да ће у четвртак тражити смјену врховног државног тужиоца Ивице Станковића, уколико посланички клуб те политичке групације прихвати предлог Предсједништва Фронта. 

"Јутрос рано засиједало је предсједништво ДФ-а које је анализирало најновију ситуацију и дешавања која су се збила у Црној Гори, посебно најновију акцију тужилаштва. Ми смо донијели одлуку коју ћемо већ сјутра предложити посланичком клубу ДФ-а - да посланици Фронта њих 18, искажу спремност и покажу иницијативу за смјену врховног државног тужиоца Ивице Станковића. Он је шеф тужилачке власти у Црној Гори. Ништа у држави не може да се ради без њега. Више пута смо га позивали и прозивали да ради свој посао, али се то није десило. Ми смо одлучили да, уколико посланички клуб прихвати одлуку Предсједништва, ставимо 18 потписа на иницијативу за смјену Станковића", рекао је Мандић.

Један од лидера Фронта је ово казао прије почетка суђења оптуженима у случају покушаја тероризма на изборни дан, међу којима је и он.

Портал Вијести, 15.11.2017.Датум: 15.11.2017.
Close
Close