ДФ МК:Побједничка конвенција ДФ-а у МК: 
                                   Вратићемо Мојковац на мјесто које му припада

ДФ МК:Побједничка конвенција ДФ-а у МК: Вратићемо Мојковац на мјесто које му припада

У препуној сали мојковачког Центра за културу, синоћ је одржана побједничка конвенција Демократског фронта.

„Ми смо слободни грађани који су покренули процес ослобођења Црне Горе“, поручио је одборнички кандидат Александар Мрдак и додао да процес промјена није покренула грађанска опозиција из страха од монтираних судских процеса којим су изложени функционери и активисти Демократског фронта.

Радовић: ДПС затворио читав један град

„У предвечерје локалних избора у нашем граду, морамо се сјетити онога што је ДПС обећао, а није урадио. Нису отворили ни хидроцентралу, ни бизнис зону, ни рудник Брсково. Умјесто тога, затворили су читав један град“, поручила је кандидаткиња за одборницу, Маша Радовић, обећавајући да ће Демократски фронт дати све од себе да побиједи мафију и корупцију и на тај начин започне оживљавање Мојковца.

„Група олигарха је под плаштом локалне самоуправе за 12 година успјела да раскрчи имовину гигантских предузећа, опустоши села и растјера омладину“, рекао је Веско Делић, кандидат за одборника и категорично поручио да 26.новембра почиње мојковачка перестројка и да препород Мојковца неће покренути ни Ђукановић, ни Бечић, ни Брајовић, већ „само ми, који се свих ових година бескомпромисно боримо за правду, слободу и просперитет!“

Савковић: ДФ изложен прогону јер се залаже за суштинске промјене

Скупу се обратила и потпредсједница Радничке партије, Жељка Савковић, објашњавајући разлоге бескрупулозног прогона којем је ДФ изложен: „Само ми из ДФ-а се залажемо за суштинске промјене, и зато смо и изложени оваквом прогону.“ Савковић је поручила грађанској опозицији да прихвати руку ДФ-а, ако се заиста залаже за промјене, јер само јединствена опозиција може смијенити режим Мила Ђукановића.

„Нећемо дозволити 26. новембра да интересна група, јавности позната као ДПС, докрајчи Мојковац. ДФ ће им томе стати на пут. ДФ ће бити стожер нове власти, која ће учинити све у циљу препорода Мојковца“, поручио је, праћен аплаузима, лидер Радничке партије, Јанко Вучинић.

Кнежевић: Наша снага је у томе што смо несаломљиви и непоколебљиви

Мојковчанима се обратио и лидер Демократске народне партије, Милан Кнежевић, поручивши: „Мој друг Еди ми је рекао да не долазим вечерас у Мојковац, али ја сам му одговорио да сам га све до сад слушао, али да вечерас морам бити овдје, са потомцима славне Мојковачке битке, да заједно покажемо да нас нису сломили, и да смо још увијек најснажнија армија на Балкану.“ Указао је да учесници Мојковачке битке нису размишљали ни о фрижидерима, ни о црвеним краватама, већ су мислили само на побједу, да би држали одступницу српском народу, чувајући на тај начин есенцију Црне Горе.

„Поручујемо: наша снага је у томе што смо несаломљиви и непоколебљиви и без нас нема суштинских промјена у Црној Гори“, рекао је Кнежевић, срдачно поздрављен од стране мојковачке публике.

Медојевић: ДФ једина организација која се не плаши да саопшти истину и бори се за њу

„Ми смо једина политичка организација у Црној Гори која се не плаши да саопшти истину и да се бори за њу“, поручио је лидер Покрета за промјене, Небојша Медојевић. Истакао је да су образ, правда, истина и традиција нешто што се не купује и нешто сто се не продаје.

„Заједно ћемо се изборити да Мојковац и Црна Гора стану на ноге. ДФ је плод црногорско-српског помирења, који ни ДПС на челу са Милом Ђукановићем не може сломити, јер се ми боримо искром отпора, снагом и истином“, закључио је Медојевић.

Мандић: Поштење је наша идеја водиља која треба да припада свима у овом граду

„Један од наших кључних слогана је – поштен посао за поштене људе, а ја сам управо овдје, у Мојковцу, научио колико је важно бити добар и поштен човјек“, рекао је један од лидера ДФ-а, Андрија Мандић, обраћајући се публици града у којем је одрастао.

„Поштење је наша идеја водиља која треба да припада свима у овом граду,“ нагласио је он.

Повлачећи паралелу са Цетињем, Мандић је истакао, „као што се Цетиње поноси тиме што је Пријестоница Црне Горе, тако и Мојковац треба да се поноси што је краљевски град, који је утемељио српски краљ, град у којем је кован краљевски новац, град велике историје и природног потенцијала.“ Из тог разлога, поручио је Мандић, „вратићемо Мојковац на оно мјесто које му по историјској вокацији и припада“.

„Ми из ДФ-а имамо добру идеју и часну намјеру, наш посао је да бранимо традиционалне вриједности на којима је изграђена Црна Гора, а то можемо учинити само заједно“, закључио је Мандић.

Балтић: Ми имамо жељу, звање и знање да вратимо Мојковац на мјесто које му припада

Носилац листе ДФ-а, Никола Балтић поручио је да су они људи који се не боје ничега, „најхрабрији изданак овог народа, ми смо они који вас никада неће продати“.

„Ми имамо жељу, звање и знање да вратимо Мојковац на мјесто које му припада. Поносно и пркосно, као што само ДФ зна, 26.новембра можемо и хоћемо донијети побједу Мојковцу! Број 7, само ми!“

ИН4С, 23.11.2017.



Датум: 23.11.2017
Close
Close