„Тражили оружје“, отели службено возило НСД

„Тражили оружје“, отели службено возило НСД

Након јучерашњег срамног суђења нашим посланицима, државни терор над Демократским фронтом и његовим лидерима настављен је и данас, у раним јутарњим сатима, полицијским претресом породичне куће Мандића у Подгорици, у којој живе Андрија Мандић и његов брат Драгољуб са породицама, као и њихова мајка,“ саопштено је данас из Демократског фронта.

„Ова акција изведена је директно по налогу ВДТ-а, а под изговором наводне истраге против синовца Андрије Мандића, Данила Мандића и сумњом да се у породичној кући налази оружје и експлозивне направе. Наравно, као што је и у записнику након претреса евидентирано, ни оружје, ни експлозивне направе, као ни било шта друго сумњиво није нађено, али то очигледно и није био циљ, већ нови удар на ДФ и покушај застрашивања присталица опозиције,“ нагласили су из ДФ-а и додали:

„Упад у кућу једног од лидера ДФ и опозиције, као и његовог брата, порука је да се Црна Гора, вољом Мила Ђукановића и Душка Марковића и дефинитвно вратила у 1945, 1946. и 1948. годину када су брутално прогањани не само лица која су била политички експонирана, него се тортура врши над читавим фамилијама. Доказ да је у питању политички инспирисан акт, под фирмом борбе против криминала је и чињеница да је поред личног мобилног телефона Данила Мандића, једино задржано и возило које се налазило у дворишту породичне куће, а које користи у службене сврхе Нова српска демократија. Ради се о аутомобилу Рено узетом у дугорочни закуп од рент-а-кар фирме, за потребе предсједника странке.“

Најнови атак на лидере ДФ-а наредио ВДТ Ивица Станковић

„Данас се у позицији жртве државног терора налази породица Мандић, која је мјесецима мета беспризорне хајке тужилаштва, суда и полиције. Дакле, не само Андрија Мандић, политичар, већ се прогоне и постају дио монтираних процеса, готово сви чланови фамилије – супруга, сестра, брат, синовац. То је бестидна порука, којом у маниру сицилијанске мафије, режим шаље сигнал свима који су спремни да му се отворено супротставе, како би могли да прођу ако буду истрајни у борби,“ напоменули су из ДФ-а.

Они су оцијенили да је овај најновији атак на лидере ДФ наредио ВДТ Ивица Станковић, актом од 22.11.2017, подсјећајући јавност да су посланици ДФ седам дана раније, 15.11.2017, обзналили да ће покренути иницијатву за смјену Станковића и Миливоја Катнића, јер су за одбрану криминалне политичке организације која влада Црном Гором спремни да погазе Устав, важеће законе, професионално и властито достојанство

„Црна Гора је ушла у фазу у којој режим не бира средства да сачува власт, односно да сачувају слободу, пошто у правној држави, која ће бити успостављена након промјена, врх криминалне хоботнице ће одговарати за све оно што су деценијама незаконито радили. Свјесни тога, они су одлучили да се служе силом државног апарата, обрачунавајући се са својим најопаснијим противницима. А они у опозицији, који окрећу главу од прогона ДФ и избјегавају било какву врсту солидарисања, како би из позиције крпеља сисали снагу Демократског фронта док се бори са режимским монструмом, нека знају да ће убудуће бити третирани на начин како заслужују. Прије пар дана имали су прилику да се увјере како функционише савез режима и криминала, који читаву Црну Гору држи у атмосфери страха.

Поред свега што нам се дешава, ДФ се неће ни за милиметар повући пред тим злом и позива на отпор сваког грађанина Црне Горе који држи до слободе и властите части,“ поручили су из Демократског фронта.

ИН4С, 28.11.2017.



Датум: 28.11.2017
Close
Close