ОО Бијело Поље: Бјелопољска
                   власт арчи паре грађана

ОО Бијело Поље: Бјелопољска власт арчи паре грађана

Скоро ће 4 године од када је београдска фирма „Electro Energy“ урадила студију изводљивости, а 3 године од када је урађен пилот пројекат за уличну расвјету, који је показао да је уштеда од 70% у комбинацији натријум сијалице или метал хомогене са регулатором M Box у односу на живине сијалице, које су највише заступљене код расвјете у општини Бијело Поље, наводи се у саопштењу ОО Нове српске демократије у Бијелом Пољу, које потписује одборник НСД у том граду, Гордан Шћекић.

„Зашто се није ушло у тај посао када се зна да је фирма „Electro Energy“ хтјела сама да финансира цијели пројекат и да се наплаћује од уштеде наредних 5 година, послије чега би 20 година цијела уштеда ишла Општини Бијело Поље, а притом не би уложила ни цента својих средстава? Сада Општина Бијело Поље улази у пројекат вриједан 800.000 евра са LED сијалицама, занемарујући чињеницу да је посао са M Boxom био 300.000 евра јефтинији и да би се до сада исплатио“, наводи Шћекић.

По његовим ријечима, поставља се питање, зашто се улази у овај пројекат са LED сијалицама, када се зна како су прошли Општина Никшић и, поготову, прошла власт у Општини Херцег Нови, послије посла са LED сијалицама?

„Подсјећамо да је Општина Никшић дала 25.000 евра за пилот програм и да су прошле године морали да расвјету мијењају са натријум сијалицама, а Херцег Нови већ двије године не штеди, док је посао био вриједан 2.700.000 евра, а поднијете су и кривичне пријаве против челника бивше власти“, казао је Шћекић.

Агенције, 07.12.2017.Датум: 07.12.2017
Close
Close