ОО Пљевља: Поједине опозиционе странке 
                        насјеле на још једну замку режима

ОО Пљевља: Поједине опозиционе странке насјеле на још једну замку режима

У уторак 12. децембра 2017. године у сали СО Пљевља одржана је сједница Општинског одбора Нове српске демократије.

Главна тема на сједници била је актуелна политичка ситуација са освртом на предстојеће предсједничке и локалне изборе у Пљевљима који ће се одржати на прољеће 2018. године.

На сједници је констатовано да је фарса од суђења за тзв. државни удар доживјела тотални фијаско.

„Монтирани судски процес који инквизиторски води режимски судија Сузана Мугоша је само оголио намјеру режима који покушава на све начине да сломи лидере Демократског фронта као своје најозбиљније противнике на политичкој сцени Црне Горе“, каже се у саопштењу које потписује предсједник ОО НСД Пљевља Милан Лекић.

Сви чланови пљеваљског одбора Нове српске демократије пружили су пуну подршку посланичком клубу Демократског фронта који је одлучио да се у пуном капацитету врати у Скупштину Црне Горе и парламентарним путем настави своју бескомпромисну борбу против режима.

На сједници је са жаљењем констатовано да су поједине опозиционе странке насјеле на још једну замку режима и жариште политичког сукоба намјерно (или ненамјерно) пренијеле на опозициони терен, покушавајући тако да маргинализују Демократски фронт као најјачи политички субјект на опозиционој сцени Црне Горе.

„Све је то урађено упркос чињеници да је и елементарно политички писмен грађанин Црне Горе свјестан тога да смјене власти нема без јединства опозиције на ком Демократски фронт непрестано инсистира. Такође, свакоме је јасно да се окорели режим који влада Црном Гором не може смијенити на изборима који се расписују по правилима истог тог режима и да се диктаторски режим који је на власт дошао са улице, само уличним протестима јединствене опозиције може смијенити. Све остало су пуки изговори који иду у корист однарођеном режиму који деценијама пустоши Црну Гору. И недавни избори одржани у Мојковцу, Цетињу, Петњици и Тузима су то непобитно доказали“, наведено је у саопштењу након сједнице.

На сједници је констатовано да је владавина Демократске партије социјалиста у Општини Пљевља довела до катастрофалних последица које су се првенствено одразиле на финансијски опстанак Општине Пљевља која је непромишљеним одлукама и ухљебљавањем лојалних партијских кадрова довела до потпуног банкрота.

У завршном дијелу сједнице констатовано је да сви органи општинске организације странке интензивирају рад на терену како би што спремније дочекали предстојеће предсједничке и локалне изборе у Пљевљима.

Предсједник општинског одбора Милан Лекић информисао је чланове општинског одбора о новим члановима странке, међу којима су углавном млади људи који су у Новој српској демократији препознали истинску опозициону енергију која ће неминовно значајно допринијети смјени однарођене црногорске власти.

ИН4С, 13.12.2017.Датум: 13.12.2017
Close
Close