ДФ ПГ: Угрожено здравље Ђуришића
                      након одлуке на апсолутни штрајк глађу

ДФ ПГ: Угрожено здравље Ђуришића након одлуке на апсолутни штрајк глађу

Одборници ДФ-а су у знак протеста због односа Главног града и државних институција према породици Ђуришић напустили данашњу сједницу подгоричког парламента.

Како су саопштили из овог одбора, након информације да је Вања Ђуришић, због незаконитог одређивања притвора, ступио у апсолутни штрајк глађу и жеђу и да је његово здравствено стање озбиљно угрожено одборнички клуб ДФ-а упозорава јавност да је за тренутну алармантну ситуацију прије свега одговорна локална власт Подгорице.

Наставак саопштења преносимо у цјелости:

„Мјесецима уназад од актуелизовања проблема пред којим се нашла породица Ђуришић упозоравали смо локалну управу да је дужна да у складу са законом и основним постулатима Устава Црне Горе о неприкосновеном праву личне имовине поступи и ријеши проблем узурпације парцеле која је приватна својина породице Ђуришић.

Да је подгоричка управа, на челу са градоначелником Славољубом Стијеповићем, имала воље да се изађе из ове ситуације и ријеши имовинске односе са Ђуришићима лишили би непријатности власнике имовине, станаре у дијелу око поменуте парцеле, привредне субјекте градских предузећа, предузећа за телекомуникацију који користе поменуто земљиште и све грађане Подгорице.

Наравно да се након игнорисања власти на апел власника и нас који смо бирани од грађана да заступамо опште интересе ситуација све више и више компликовала и да је дошла до тога да се наочиглед читаве јавности државне институције стављају у службу једне диктаторске политике.

Након што је суд одредио притвор Вањи Ђуришићу и лишио га слободе због одбране своје наслијеђене имовине ситуација се отргла контроли и показала да су највеће државне институције заробљене од стране једне тоталитарне власти.

Демократски фронт још једном позива све државне и градске институције да се ургентно позабаве овим проблемом и не дозволе да се ситуација у којој се налазе Вања Ђуришић и његова породица додатно искомпликује. За будућу неизвјесну ситуацију у овом случају ће законску одговорност поднијети сви који су лично били надлежни за решавање овог предмета и који су својим нечињењем или пролонгирањем допринијели садашњем стању“, наводи се у саопштењу које потписује Миодраг Бешовић, одборник ДФ-а у Скупштини Главног града.

ИН4С, 21.12.2017.Датум: 21.12.2017
Close
Close