Мандић: Да се оснује анкетни одбор 
            за ратну прошлост ГСТ Катнића

Мандић: Да се оснује анкетни одбор за ратну прошлост ГСТ Катнића

Специјални полицијски тим је на основу изговорене ријечи у Скупштини Црне Горе тражио да се данас у 10 часова предсједник ПзП и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић одазове се њиховом позиву, на основу одлуке ГСТ Миливоја Катнића, саопштио је у Скупштини Црне Горе лидер НСД Андрија Мандић, напоменувши да један дио режима предвођен Катнићем чини све да Демократски фронт удаљи уз Парламента.

Он је истакао да се та порука вртјела на јавном сервису јутрос са једном додатном реченицом да ће ако се не одазове он бити ухапшен и приведен да да изјаву.

ДФ је тражио ванредни колегијум на којем је захтијевано да у Скупштину дођу Ивица Станковић, Мевлудин Нухоџић, Миливоје Катнић – људи који су одговорни за ситуацију која компликује односе у Црној Гори „а посебно предњачи тужилаштво и главни специјални тужилац“ како би пред лицем Црне Горе могли да полемишу на ову тему злоупотребе тужилаштва у политичке сврхе, „за покушај тужилаштва да Парламент подреди себи и понизи посланике“.

„Није проблем хоће ли Небојша Медојевић дати изјаву или неће, већ је проблем што ГСТ по налогу Мила Ђукановића и оних који су непријатељи ДФ-а жели да понизи ДФ и пошаље поруку грађанима Црне Горе,“ истакао је Мандић.

„Отворили смо још једну тему“, саопштио је Мандић и нагласио: „формирања анкетног одбора који би се бавио утврђивањем чињеница везаних за ратну прошлост ГСТ Миливоја Катнића.

Ми морамо тог човјека зауставити јер видимо његову намјеру да он као ГСТ затвори ту очигледну срамотну страницу из своје прошлости, тако што ће он одлучивати о томе шта се десило у Цавтату ’91. и ’92. године“.

Посланик ДФ-а је казао да би најбоље било да ванредна сједница на ком ће се изабрати анкетни одбор буде у јануару, а за сјутра су најавили прес гдје ће представити читав низ нових доказа којим ће „образложити манипулације које је правио Кантић злоупотребљавајући тешко здравствено стање и убилачку прошлост свједока сарадника“.

ИН4С, 22.12.2017.Датум: 22.12.2017
Close
Close