Мандић: И овај Божић дочекујемо 
                         са вјером у јединство српског народа

Мандић: И овај Божић дочекујемо са вјером у јединство српског народа

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић честитао је данас Божићне празнике Патријарху српском Иринеју, Митрополиту црногорско-приморском и архиепископу цетињском Амфилохију, Епископу будимљанско-никшићком Јоаникију, Епископу захумско-херцеговачком и приморском Григорију, Епископу милешевском Атанасију и свим вјерницима Српске православне цркве и пожелио да их проведу у здрављу и миру.

Он је истакао да и овај Божић дочекујемо са вјером у јединство српског народа, ‘‘поменувши у молитвама оне који су, попут витезова са Куманова, Брегалнице, Мојковца и Кајмакчалана, за ту свијетлу идеју положили своје животе’’. 

,,Та борба непрестана за идеале слободе и правде водила је наш народ кроз вјекове, а и у овом времену смо суочени са најжешћим ударима на наше темеље и духовност. Они који данас покушавају да укину историјску, петровићку Црну Гору, као и многи други окупатори, прво су ударили на нашу Цркву, Његоша, косовску мисао и наше вјековне савезнике и заштитнике. Кроз монтирани судски процес за тзв. државни удар прогањају и политичке лидере српског народа у Црној Гори. Непрестано се атакује и на друге вриједности српског народа, на нашу Републику Српску, њену славу, и све оне који су одлучили да бескомпромисно бране српски идентитет. Наши противници морају да знају да ми ту борбу не можемо изгубити, јер су вриједности које бранимо непролазне и дубоко уткане у суштину нашег постојања’’, рекао је Мандић.

Он је казао да дубоко дијели мишљење Његове Светости Патријарха српског Иринеја да се Србија не може замислити без Косова и Метохије. 

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ
05.01.2018.Датум: 05.01.2018
Close
Close