Радуновић: Митрополит најпозванији да
                               брине да неко под тешким бременом не попусти

Радуновић: Митрополит најпозванији да брине да неко под тешким бременом не попусти

Црни су се облаци над Српством надвили још 1945. године. И никако да их неки сјеверац или кошава одувају. Нормално је да нас у таквим околностима, свако изговарање најскупље српске ријечи – Косово, подсјећа да смо ми та несрећна генерација којој измиче из руку највеће благо нашег народа, благо које су нам наши стари краљеви, Петар I Карађорђевић и Никола I Петровић оставили на чување, након ослобођења у Балканским ратовима. Зато се и дешавају ове непријатности, због којих сваки Србин мора да осјећа нелагоду, написао је на својој фејсбук страници потпредсједник НСД и посланик ДФ-а Славен Радуновић.

„Треба бити искрен и признати – када је Космет у питању, тешко је данас бити у кожи високих функционера у Србији. Са проблемом који се пројектовао и реализовао у разним кухињама последњих 50 година, треба се носити сад, у крајње неповољним геополитичким околностима.

С друге стране, ко је позванији од Егзарха свештеног трона пећког да брине да неко под тим тешким бременом, које им је историја донијела, не попусти? Митрополит Амфилохије, који је сваку стопу те свете српске земље прешао, разбацане кости наше измучене браће и сестара пронашао, сабрао и сахранио, свакако није адреса за испољавање незадовољства.

Тешке су године пред нама. Слога нам је најпотребнија. У памет се браћо и сестре“, нагласио је Радуновић.

ИН4С, 09.01.2018.Датум: 09.01.2018
Close
Close